Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците

...
Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците
Коментари Харесай

Извънредно заседание на кабинета: Отпуснаха 220 000 лв. за почистване на река Искър

Осигуряваме финансиране и незабавно би трябвало да стартира разчистването на отпадъците в река Искър, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в границите на изключителното държавно съвещание, което министър председателят свика през днешния ден, оповестиха от държавната пресслужба.

 След наводненията: Огромни плаващи сметища задръстиха реки (снимки) Виж още

Прокуратурата стартира инспекция кой е виновен за замърсяването на река Искър край Своге. Вече три дни боклуците, които излязоха на повърхността след проливните дъждове в региона, не могат да бъдат изчистени. Днес стана ясно и, че по цялото си поречие река Искър не е почиствана от над 30 години.

В рамките на съвещанието държавното управление е отпуснало 220 000 лв. за разчистване на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на Водноелектрическа централа " Своге ".

" Кметът и регионалният шеф допустимо най-бързо да стартират дейностите по почистването. Намерете вид незабавно да се влезе и да се чисти. Ако може още на следващия ден да се стартира. До последния боклук би трябвало да се почисти. На нас не ни е безразлична екологията ", е декларирал министър-председателят Борисов.

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров благодарил на премиера Борисов за светкавичната реакция и финансова помощ от държавното управление.

" Между 10 и 12 декара е боклукът, казусът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши ", отбелязал Тодоров в границите на съвещанието.

Кметът на Своге Емил Иванов също е изразил признателност за помощта от страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР