Осигурява се субсидия за изплащане на заплатите и осигуровките на

...
Осигурява се субсидия за изплащане на заплатите и осигуровките на
Коментари Харесай

Осигурени са средствата за заплатите на артистите

Осигурява се дотация за погашение на заплатите и осигуровките на работещите в държавните културни институти, осъществяващи действия в региона на театралните изкуства.

Министерският съвет одобри допълнение за одобряване на единни разходни стандарти за финансиране на държавните културни институти.

На държавните културни институти в региона на театралните изкуства се дава дотация за погашение на брутните трудови хонорари и за начисляване на дължимите осигурителни вноски, считано от 13 март 2020 година до месеца, в който се доближи равнището на доходи за бюджетна стратегия " Сценични изкуства " за същия интервал на предходната година за всеки държавен културен институт, само че за не повече от 6 месеца.
 Заплатите на артистите са обезпечени, успокоява Боил Банов
Заплатите на артистите са обезпечени, успокоява Боил Банов

Според него огромният проблем е при артистите на свободна процедура

В рамките на предлагания период ще се реализира както краткотрайната мярка за поддръжка на държавните културни институти, по този начин и обезпечаване на условия за възобновяване на креативната активност, обусловена от готовността и опцията на феновете да посещават обществени събития , включително спектакли и концерти в театрални пространства.

Припомняме, че преди 2 дни културният министър Боил Банов съобщи, че заплатите на артистите, които са заети на държавна и общинска работа, са обезпечени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР