Осигурихме изцяло финансирането на Програмата за изграждане и реновиране на

...
Осигурихме изцяло финансирането на Програмата за изграждане и реновиране на
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Осигурихме финансиране за изграждане и реновиране на 700 000 кв.м. тротоари в София

Осигурихме напълно финансирането на Програмата за създаване и реновиране на близо 700 000 квадратни метра тротоари в кварталите в София.

 

Това разгласи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в обществената мрежа Facebook.

В осъществяване на решение на Столичен общински съвет от 9 юни, тази година, кметът госпожа Йорданка Фандъкова и вицепрезидентът на European Investment Bank госпожа Лиляна Павлова подписаха контракта за финансиране от 100 млн.лева от банката, като от общинския бюджет осигуряваме 20 млн.лева, разясни шефът на СОС и добави:

Според мен, това е най-важното решение на общинския съвет, което се отнася до подобряването на качеството на средата, в която живеем.

 

Изрично сме планували 1/3 от вложенията да се ръководят директно от районните кметове, които имат задължението да управляват качеството на ремонтите. Затова заложихме и спомагателни средства за назначението на специалисти във всеки от 24-те региона на общината, които да дават отговор за контрола на ремонтите на терен.

 

Благодаря на кмета и екипа й - зам.-кметовете Дончо Барбалов и Ангел Джоргов за работата по плана, написа още Георгиев.

 

Той разгласява и видео, в което дружно със зам.-кмета инж. Джоргов демонстрира по какъв начин ще наподобяват новите тротоари, като в кварталите ще има и такива с асфалт.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР