Осигурихме финансиране от близо 600 млн. лв. за изграждането на

...
Осигурихме финансиране от близо 600 млн. лв. за изграждането на
Коментари Харесай

600 млн. лв. за ново мостово съоръжение на пътя Поповица – Асеновград

Осигурихме финансиране от близо 600 млн. лева за построяването на ново мостово оборудване на пътя Поповица – Асеновград. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Манол Генов във връзка със положението на пътното платно след рехабилитацията на 20 километрова права от път ІІІ-804 Поповица - Асеновград и мостово оборудване при км 0+189, съобщи Агенция „ Фокус “.

Народният представител от Българска социалистическа партия Манол Генов разясни, че има засилен авто трафик по пътищата на страната до морските курорти. По думите му неоспорим е фактът за сериозното положение на доста от транспортните артерии и освен това състояние рискът за сигурността на пътуващите е повече от очевиден. „ Преди по-малко от една година от тази естрада сигнализирах по какъв начин пренебрежителното отношение към положението на части от републиканските трасета, е искрено отнемане на българските данъкоплатци от право на безвредно напредване. Характерен образец за това е положението на мостовото оборудване при км 0+189 “, сподели Генов. Той разясни, че е била обещана реорганизация на моста, а след направена експертиза е станало ясно, че положението му не разрешава подсилване и реорганизация. „ Второто заричане беше това за планиране на нов мост. Моят въпрос е по кое време ще бъде построен този мост, по този начин нужен за хората? “, попита Генов.

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков разяснява, че е забелязал наклонност при огромна част от въпросите на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". По думите му те следват логиката на дейностите, които към този момент Министерство на регионалното развитие е подхванало. Министър Нанков сподели, че по стратегия „ Текущ ремонт и поддържане на АПИ “ в интервала октомври-декември 2015 година е осъществен ремонт на към 18 км от третокласния път Поповица – Асеновград на стойност съвсем 8 млн. лева „ Отсечката е ремонтирана посредством студено преработване със модерна технология за ремонт на пътните настилки, позволяваща дейно, екологично осъществяване посредством потребление на пластове от същестуващата настилка. Положен е неплътен 6 см и компактен 4 см асфалтобетон. Направени са нови земни окопи.

Съществуващите водостоци са почистени и са построени нови. Шахтите са отпушени и са достигнати до равнище настилка “, сподели министър Нанков. Той разясни, че експлоатационните качества и носимоспособността на настилката са възобновени и отводняването на пътя е усъвършенствано. „ Към момента секторът е в доста положително положение, остава казусът с мостовото оборудване “, изясни Нанков. Министърът на районното развиване съобщи, че положението на моста е мощно влошено и не предстои на ремонт, а за обезпечаване на сигурността на пътуващите оборудването е обезопасено със стоманена защитна ограда. Министър Нанков уточни, че е взето решение за създаване ново мостово оборудване. „ Вече има направен механически план като от бюджета на стратегия „ Ново строителство на АПИ “ за 2017 преди няколко дни успяхме да осигурим близо 600 хиляди лева с Данък добавена стойност за възлагане на ремонт ", добави министър Нанков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР