Осигурено е полицейско присъствие при бариерата и при 4-километровия път,

...
Осигурено е полицейско присъствие при бариерата и при 4-километровия път,
Коментари Харесай

Полиция проверява за нерегламентиран превоз на туристи към Рилските езера

Осигурено е полицейско наличие при бариерата и при 4-километровия път, по който джипове карат нерегламентирано туристи и багажи към Седемте рилски езера, заяви шред БНР радио шефът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски.

Проблемът беше подложен в неделя от екоминистъра Емил Димитров, който на място откри фрапантното нарушаване - джипове без никакво позволение и срещу всевъзможни правила за запазване на региона на езерата правят транспорти против 15 лв. на човек.

От Министерство на околната среда и водите демонстрираха джипките в Рила, които Ревизоро счита да стопира

През целия месец август ще има полицейско наличие в курорта Паничище и по маршрутите, водещи към Седемте езера, сподели ст. комисар Елиан Стамболийски.

„ Ще сложат някаква друга преграда, която да е по-надеждна и да не разрешава прекосяването. Имаме срещи и с ДАИ, тъй че взаимно ще го отработим “, разяснява Стамболийски.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев сподели в изявление за медиите, че е провел съм среща с органите на Министерство на вътрешните работи и на ДАИ по отношение на нерегламентирания транспорт на пасажери. Тази преграда е сложена още през 2013-2014 година от общината. Контролът обаче би трябвало да го извършва държавните органи, сподели Гелев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР