Осигурени са 728 влакаБез визи ще могат да пътуват футболните

...
Осигурени са 728 влакаБез визи ще могат да пътуват футболните
Коментари Харесай

Футболните фенове – без виза за Русия

Осигурени са 728 влака


Без визи ще могат да пътуват футболните почитатели до Руската федерация по време на Световното състезание по футбол. Шампионата ще се организира сред 14-ти юни и 15-ти юли на 12 стадиона в 11 съветски града. За да влезете в Руската федерация ще е задоволително да имате годен интернационален паспорт, билет за мач и „ FAN-ID ”. Вторият документ, наименуван още „ паспорт на последователя ”, се получава след покупката на билет за някоя от футболните срещи в Москва, Санкт Петербург, Казан, Сочи, Екатеринбург, Самара, Саранск, Калининград, Ростов на Дон, Волгоград или Нижний Новгород. С него ще можете да влизате и излизате неведнъж без виза от Руската федерация в интервала от 4-ти юни до 25-ти юли.

Чуждите жители са длъжни да бъдат регистрирани по местожителство в течение на 24 часа при идване в града-участник на на Световното състезание по футбол 2018 година За останалите градове работи общият режим за регистрация в течение на 7 дни. Задължението това да бъде направено е напълно на домакина – хотела или канещото лице/организация.

Ако имате „ FAN-ID ” ще можете да пътувате и гратис сред градовете, в които се организират срещите от Световното състезание. Феновете ще употребяват без пари 728 влака, разполагащи с над 440 хиляди места.

Опашки се вият пред мавзолея на Ленин


Храмът „ Св. Василий Блажени “ е най-посещаван в Москва


Ермитажът и белите нощи притеглят гостите в Санкт Петербург

Опитайте десерта „ Графски отломки ”

 20-4 Най-посещаваната забележителност в Москва е храмът „ Св. Василий Блажени ”. Той е издигнат за седем години в сърцето на съветската столица, като построяването му е дефинитивно приключено през 1561 година. Цветните му кули наподобяват огнени пламъци, а структурата на храма е неповторима в света. Което го прави и обичано място за фотография наред с Кремъл, Червения площад, централния магазин ГУМ и Третяковската изложба. Ако имате повече време или изпитвате носталгия по социализма не пропускайте и мавзолея на Ленин, пред който се вият дълги опашки от искащи да видят основателя на Съюз на съветските социалистически републики.

И в случай че съветската столица впечатлява със своя мащаб то Санкт Петербург ще ви грабне с аристократичния си дух. Безспорно най-голямата атракция в града е музеят „ Ермитаж ”, събрал съкровища и художествени творби от целия свят. Сред най-интересните експонати за българите е златното богатство на хан Кубрат, което се пази в златната зала, за която би трябвало да си купите обособен билет. С него ще можете да видите меча на хан Кубрат. Както и златните и сребърни предмети на владетеля – сервиз от 11 чаши, съдове, токи за колан, ритон, огърлица с изумруди, пръстени, монети.

Съветваме ви да си отделите през целия ден за благосъстоянията на музея, макар че осъзнаваме, че той няма да е задоволителен. През юни можете да се насладите и на белите нощи, с които е известен града. Атракция нощно време са вдигащите се мостове. Освен архитектурните атракции ви предлагаме да опитате и фамозния десерт „ Графски отломки ” – много обогатен вид на познатата ни „ целувка ”.

На границата


Внасяте до 5 литра алкохол


Декларирате обаче всяка капка водка или уиски над 3 литра

Феновете, а и елементарните туристи, които пътуват към Русия, би трябвало да имат поради, че в страната гратис може да се внася до 5 литра корав алкохол. Ако решите обаче да внесете водка, уиски или ракия над 3 литра, би трябвало да декларирате това количество. За всеки литър над нормата се заплаща 10 евро – за бира и вино, и 22 евро за всеки литър съсредоточен алкохол, в това число водка. При това тези правила са годни, без значение дали алкохолът е платен в чужбина или на Duty Free зоната на летището.

В Русия безмитно могат да се внесат до 200 къса цигари или 50 пури, или 250 грама тютюн на човек. На наложително обявление предстои вносът и износът на валута и пътнически чекове на стойност над 10 000 щатски $. Не плащате мито за багажа си в случай че той тежи до 50 кг и е на стойност до 1 500 евро при влизане през сухопътна граница и до 10 000 евро, при влизане в страната с въздушен превоз през летище. Като в оценката на багажа ви влизат носените скъпи ювелирни бижута. За всеки кг в допълнение се заплаща най-малко 4 евро мито на кг.

За хранителни артикули с тегло над 5 кг се изисква ветиринарен документ от страната на генезис. Ако желаете да посетите и Беларус по време на пътуването си, имайте поради, че с цел да сторите това би трябвало да излезете от Русия и да влезете в Беларус от Украйна, Латвия или Естония. Тъй като границата сред Беларус и Русия няма интернационален статут и законно се минава само от жителите на двете страни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР