Осигурени са 60 млн. лв. за зимно поддържане на републиканските

...
Осигурени са 60 млн. лв. за зимно поддържане на републиканските
Коментари Харесай

С 60 млн. лв. поддържат републиканските пътища през зимата

Осигурени са 60 млн. лева за зимно поддържане на републиканските пътища в бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за 2019 година.
Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

По думите на министъра 15 от подписаните 27 контракта за зимно поддържане и 7 контракта за поддръжка на автомагистралите са със период до края на 2018 година.

Тя съобщи още, че през май и юни тази година АПИ започва процедури за възлагане на публични поръчки за пътно поддържане със период от 5 години, които все още не са завършили.

" За договорите, които изтичат през интервала на зимното поддържане на сезон 2018/2019 година, са готови aнекси , които ще бъдат подписани с компаниите към датата на приключване на съответния контракт за удължение периода им до подписване на контракт с определените реализатори по новите процедури. Целта е забавата в публичните поръчки да не се отрази на работата на организацията и компаниите при осъществяването на зимното поддържане ", добави районният министър.

Аврамова акцентира, че за  компании, които не извършват своите действия за зимно поддържане , според контрактуваните условия,  ще бъдат налагани най-строгите наказания./ news.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР