Осигурени са 500 милиона лева, с които ще започне ремонтът

...
Осигурени са 500 милиона лева, с които ще започне ремонтът
Коментари Харесай

Осигурени са парите за ремонт на язовири

Осигурени са 500 милиона лв., с които ще стартира ремонтът на язовирите в най-критично положение в страната. Това сподели през днешния ден във Варна ръководителят на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) Петър Горновски, представен от Българска телеграфна агенция.

ДАМТН ще бъде извънредно консервативна за разпродажба на водоеми, сподели още ръководителят на организацията. Петър Горновски посочи, че язовирите са правени с избрани цели и не може да бъдат унищожавани с лека ръка.

С оправянето на водоемите ще се заеме ново комерсиално сдружение, записано на съображение измененията в закона, изясни той. По думите му в страната има над 850 язовира, при които ремонтите са наложителни. Във Варненско най-спешните случаи са осем.
858 язовира в страната са за ремонт 6852 язовира са обследвани, само че има и такива, които сега се откриват
Предстои да бъде осъществена подредба на всички язовири в страната, като те ще бъдат разграничени в три групи съгласно евентуалната заплаха, която съставляват за хората и инфраструктурата, добави Горновски.

Той добави, че до 7 октомври общините могат да заявят пред Министерството на стопанската система дали ще трансферират на страната собствеността върху водоеми, които не могат да стопанисват. Това може да става с решение на общинските препоръки.

Горновски уточни, че удължение на този период няма да има, а след приключването му, общините, които не са реагирали, ще носят цялостната отговорност за положението на язовирите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР