Осиек. Град, който е разположен в историческата област Славония. Намира

...
Осиек. Град, който е разположен в историческата област Славония. Намира
Коментари Харесай

Осиек - град, който живее в ритъм с футболния си отбор

Осиек. Град, който е ситуиран в историческата област Славония. Намира се на десния бряг на река Драва, покрай нейното вливане в Дунав. С население от към 115 000 души, хърватският град е прочут с производството на коприна и с млекопреработване. От футболна позиция, това е родното място на легендата Давор Шукер. Това е градът и на Наказателен кодекс Осиек - футболен клуб, който е мощно обичан тук.

Осиек живее в темп с тима. И това може да се усети още от летището. Малко след него се виждат плакати на Наказателен кодекс Осиек. Влизаме в града, а по стените има графити и надписи във прослава на " синьо-белите ". Докато против нас минава трамвай, целият нагизден в цветовете на отбора, с емблемата върху него и един гладиатор. Хората се надяват довечера обичаният им тим да свети с футболни гладиатори на терена, само че почитателите на ЦСКА са спокойни и оптимисти - от другата страна са Генерал Младенов и неговата войска.
 Снимка 542754
Източник:

Този път в град Осиек е надалеч по-спокойно, в сравнение с през 2019-а, когато ЦСКА още веднъж гостува в реванша и си потегли класирал се след дузпи. Тогава напрежението витаеше във въздуха. Много почитатели на " алените " бяха тук, стигна се до конфликти с локални ултраси в деня на срещата. Атмосферата на стадион " Градски врът " беше неповторима. Но локалните ултраси виждаха във всеки българин огромен зложелател. Това усети върху себе си и екипът на ТОПСПОРТ . В 15:00 часа, в деня на мача, на автобусна спирка внезапно бяхме заобиколени в кръг от 7-8 яки момчета с качулки и облекла, най-вече в черно или с емблемата на Осиек. Само този факт, че сме от България, вбеси въпросната група хулигани, която въпреки всичко ни пусна, въпреки след проявление на журналистически карти и 5-минутна " информация ". Сега тук е доста по-спокойно, очевидно и поради правилото на УЕФА да няма гостуващи почитатели.
 Снимка 542753
Източник:

Продължаваме из града, който значи Наказателен кодекс Осиек. Влизаме в бляскав ресторант (вътре, външно - нищо особено), намиращ се покрай стадион " Градски врът ". Казва се " Биело-плави ", естествено. Вътре е първокласно, нищо не издава, че е по някакъв метод е обвързван с футболен клуб. Е, единствено някоя друга ария, която звучи от уредбата. Няма по какъв начин да не опиташ от локалното питие " Осиечко " и да не чуеш диалог за тима им от прилежащите маси. Всички имат вяра мощно в обрата против ЦСКА. За тях това е мач от извънредно значение. Но отношението от страна на домакините е съвършено. Пресаташето на Осиек сипе ласкателства по адрес на ЦСКА, кара ни да се усещаме като вкъщи си и пожелава борбата да се реши на терена, по-добрият да продължи напред. Питам го къде е почитател магазинчето, с цел да си закупя няколко от специфичните шалчета за мача. " В центъра, малко надалеч от стадиона. Но на следващия ден ще взема и ще ги донеса в хотела ви ", общителен и радушен е той.
 Снимка 542752
Източник:

В града има заведение, което се трансформира в паметно за почитателите на ЦСКА още преди години. Казва се " Вадуц ". Напомня на " сътрудниците " от " Герена " за едно от последните им участия в евротурнирите. Сега даже присъединяване в Европа е като мираж за тях. Да не приказваме за премахване на един, два или три противника и мачове в групова фаза...

Град Осиек живее с тима Осиек в сърцето си. Феновете на ЦСКА пък от дни насам живеят с вярата, че през днешния ден още веднъж ще видят мощен тим на " алените ", който отново ще в профил хърватите и ще ги трансформира в свои клиенти. Часът на истината настава - довечера, 22:15 часа българско време, стадион " Градски врът ". Където ЦСКА завоюва една война, а в този момент е " на нож " за втора...
 Снимка 542785
Източник:
 Стойчо Младенов: ЦСКА постоянно играе за победа, готови сме за всички разновидности
Стойчо Младенов: ЦСКА постоянно играе за победа, готови сме за всички разновидности

Треньорът на " алените " даде публична пресконференция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР