Ощетени са самотноживеещи възрастни хора и наследници на починалиАдвокатски сътрудник

...
Ощетени са самотноживеещи възрастни хора и наследници на починалиАдвокатски сътрудник
Коментари Харесай

Арест на адвокатски сътрудник - придобил 8 апартамента в София чрез измама

Ощетени са самотноживеещи възрастни хора и наследници на умряли

Адвокатски помощник е арестуван и са му повдигнати обвинявания за документни закононарушения, както и за държане на оръжия и муниции, поради нелегално придобиване на парцели в разнообразни квартали на София, оповестиха на конференция от Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи (СДВР), представени в Българска телеграфна агенция.

Мирослав Данаилов, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи, че са ощетени самотноживеещи възрастни хора и наследници на умряли. След месеци работа по случая и акция по задържане, състояла се на 16 януари, са задържани четирима души.

Началникът на отдел " Разследване " Николай Станчев изясни, че добитите парцели са жилища. При схемата са употребявани подставени лица, които, откакто придобивали парцелите, са правили подмяна с обвинения за движимости, чиято стойност е фрапантно по-ниска.

Незаконно добити са осем жилището. Заменки са се правили и с евтини парцели отвън столицата. Разследването продължава като се допуска, че обвиненият е подпомаган от длъжностно лице. Предстои прокуратурата да изиска непрекъснатото му задържане в ареста. Останалите задържани са разпитани като очевидци и освободени.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР