Още време, за да осъзнае големия успех. От това се

...
Още време, за да осъзнае големия успех. От това се
Коментари Харесай

Рами Киуан е в еуфория от квотата за Париж 2024

Още време, с цел да осъзнае огромния триумф. От това се нуждае Рами Киуан, откакто завоюва квота за Игрите в Париж.

Той реализира четири доста безапелационни победи в категория до 71 кг на олимпийската подготовка в Бусто Арсицио (Италия). На 23 години националът на България ще дебютира на най-големия състезателен конгрес на планетата през лятото.

" Още съм в еуфория. Радвам се, че си свършихме работата, тъй като пристигнах за квота и към този момент я имам. Двубоят с италианеца (втори кръг) в действителност бе измежду преломните моменти, тъй като чаках по всевъзможен метод да предотвратят успеха ми. Но откакто завърши първия рунд и ми дадоха 5-0, всичко потегли по моя път. Играта ми се получи и нещата се подредиха.

Никога не потеглям с предварителни прогнози, не желая да слагам цели. Вече при приключен факт обаче мога да кажа, че отиваме в Париж за олимпийско злато. Ще дам всичко от себе си. Не обичам да приказвам преди нещата да са станали, само че в този момент огромната цел е ясна ", сподели Рами и добави, че незабавно след успеха си над третия в света Вандерсон де Оливейра (Бразилия) се е чул със своята майка и е бил засипан с голям брой известия.

Киуан призна, че слабото му показване на купа " Странджа " преди месец е оказало положително въздействие върху играта му в Италия.

" Купа " Странджа " несъмнено ми оказа помощ да стъпя на земята, да се осъзная. Малко се реех в облаците, само че ми подсети, че ще има мачове, в които би трябвало да се бориш със зъби и нокти. Макар че в Италия не ми се наложи, всичко мина с лекост, само че това беше, тъй като бях доста съществено надъхан и дадох всичко от себе си ".

Българинът показа мнението си и за развоя на квалификацията в Италия:

" Смятам, че Злати (б.а. Чуканова) несъмнено бе ощетена и заслужаваше квота. Тя игра с филипинка, която е побеждавала на международното състезание. Съдийството обаче бе скандално. Не е моя работа, само че за мен Злати завоюва този мач. Радослав Росенов беше ощетен от неналичието на шанс - тежък чоп, след което му се отвори аркада, която му попречи да завоюва мача със сърбина. Но има още една подготовка в Тайланд, където ще вземем още квоти, имам вяра го. "

Националът добави, че се е прицелил и в златото от европейското състезание в Белград след месец.

" Вече Париж е приоритет пред всичко останало. Предстои да продължим подготовката, европейско за мъже, след което ще се концентрирам напълно върху формата за Париж. Предполагам, че ще играя на европейското, желая да печеля европейска купа при мъжете, не съм печелил злато, тъй че желая да го направя ", приключи Киуан.

Втората международна олимпийска подготовка ще се организира в Банкок, Тайланд. Турнирът е от 23 май до 3 юни. Преди това националите ни ги чака присъединяване на европейското състезание в Белград от 18 до 28 април.
 Чуканова е единствено на победа от квота за Олимпиадата в Париж
Чуканова е единствено на победа от квота за Олимпиадата в Париж

Страхотен триумф на българката!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР