Още виетнамски семейства обявиха днес, че техни роднини може би

...
Още виетнамски семейства обявиха днес, че техни роднини може би
Коментари Харесай

Момиче със СМС от камиона-ковчег: Мамо, обичам ви много. Умирам, защото не мога да дишам...

Още виетнамски фамилии оповестиха през днешния ден, че техни родственици може би са измежду 39-те жертви, открити мъртви в контейнера на камион в Югоизточна Англия, съобщи Асошиейтед прес.

Британската полиция в началото разгласи, че починалите евентуално са китайци, само че призна, че „ нещата са в развиване “.

Бащата на 20-годишния Нгуен Дин Луонг във Виетнам сподели, че се бои, че синът му е измежду мъртвите. Той сподели пред АП, че не се е свързвал с него от предходната седмица, когато момчето споделило на татко си, че ще се причисли към група в Париж, която се пробва да доближи до Англия.

„ Той постоянно се обаждаше у дома, само че от предходната седмица, когато говорихме за последно, от него няма никаква новина. Казах му, че може да отива където желае, стига да е безвредно, и да не се безпокои за пари, аз имам грижата за това “, сподели Нгуен Дин Гиа.

Бащата изясни още, че синът му е напуснал дома в централната провинция Хатин през 2017 година, с цел да работи в Русия, а по-късно в Украйна. През април 2018 година дошъл в Германия, а след това във Франция. Казал на фамилията си, че желае да отиде във Англия.

По-големият брат на Луонг - Фам Дин Хай, сподели, че Луонг имал татуировка на дясното си рамо, изобразяваща молещи се ръце върху кръст. Семейството добави, че е съобщило тази информация на локалните управляващи.

Виетнамското посолство в Лондон заяви през вчерашния ден, че е влезнало по отношение на полицията по отношение на изчезнала жена, считана за една от мъртвите в камиона. Говорител на посолството сподели, че е получило позвъняване от семейство във Виетнам, което твърди, че тяхната щерка не се е обаждала след откриването на камиона с труповете.

Би Би Си заяви през вчерашния ден, че е в контакт с шест виетнамски фамилии, които също се опасяват, че техни близки са измежду жертвите. Роднините на 26-годишната Фам Ча Ми споделили на малкия екран, че не могат да открият контакт с нея от вторник вечерта, когато за последно получили СМС, в който тя оповестява, че се задушава:

„ Извинявайте доста, мамо и баща... Моето странствуване в чужбина завършва несполучливо. Мамо, обичам ви доста тебе и баща. Умирам, тъй като не мога да вдишвам... Мамичко, толкоз скърбя “, написала тя.

Католическият духовник Данг Ху Нам от дребното градче Йен Тхан в централната виетнамска провинция Нгеан, на 300 км южно от Ханой, изрази пред Ройтерс мнение, че множеството от жертвите в камиона евентуално са от този забутан поземлен регион на страната, занимаващ се с развъждане на ориз. Отецът сподели, че е по отношение на няколко фамилии на починалите в камиона.

"Целият регион потъна в тъга. Все още групирам данни за всички фамилии на жертвите и тази вечер ще отслужа молитвена работа за тях. Това е злополука за нашата община ", съобщи той.

Над потъналото в мъгла и подгизнало от дъждове градче високоговорители към този момент разнасят молебствия за починалите в камиона.

Някои от почернените фамилии настояват, че след трагичната новина от Англия трафикантите са им върнали парите за проваления незаконен трафик на околните им. Едно семейство заяви, че става дума за 38 000 $.

Виетнамското външно министерство, представено от Ройтерс, заяви през днешния ден, че е инструктирало посолството си в Лондон да спомага на английската полиция за идентификация на жертвите.

Китай разгласи, че към момента не може да удостовери националностите и самоличностите на жертвите, оповестени в началото за негови жители. Във виетнамското интернет пространство циркулират догатки, че жертвите може би са пътували с подправени китайски паспорти.

„ Полицията сподели, че незабавно се прави работа по установяването на самоличността на жертвите, само че към този момент тя не може да бъде доказана “, съобщи китайски консулски чиновник в Лондон, представен от АП.

„ Искам да подчертая, че каквато и да е тяхната народност, този случай е голяма покруса, която насочва вниманието на интернационалната общественост към въпросите на незаконната имиграция “, добави той.

Говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин сподели, че китайските управляващи търсят информация и от полицията в Белгия, защото транспортният резервоар е дошъл с ферибот от Зеебрюге до Пърфийт, Англия, рано в сряда и е бил претрупан от водач на камион и откаран на няколко благи от там до Грейс, на 32 км източно от центъра на Лондон.

Смята се, че камионът, който е регистриран в България от името на компания, притежавана от жена ирландка, е тръгнал от Северна Ирландия до Дъблин, откъдето се е качил на ферибот за Уелс, а след това е прекосил южна Англия, с цел да поеме контейнера.

25-годишният водач е задържан по съмнение в ликвидиране. Вчера английската полиция арестува още трима души, обвинени за ликвидиране и скрит план за трафик на хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР