Още веднъж беше потвърдено, че ваксините срещу коронавируса са безопасни

...
Още веднъж беше потвърдено, че ваксините срещу коронавируса са безопасни
Коментари Харесай

Ваксините са безопасни за деца и бременни. Не влияят негативно на плодовитостта.

Още един път беше доказано, че имунизациите против ковид са безвредни – както за деца, по този начин и за бременни дами, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa), цитирайки отчет за сигурността на имунизациите на Италианската организация по медикаментите.

По отношение на имунизациите в педиатрична възраст (5-16 години), към края на предходната година в Италия са били приложени 4 178 361 дози против ковид, 96% от които във възрастовата група 12-16 години. Най-много имунизации са осъществени с „ Пфайзер” (87,5%), до момента в който с „ Модерна” – 12,5%. Регистрирани са общо 1170 известия за нежелани реакции, няма смъртни случаи след имунизация.

Това значи, че има 28 случая на странични реакции на 100 000 сложи дози. Най-често се оповестява за висока температура, главоболие и отмалялост, само че даже тези реакции минават бързо. Нежеланите реакции в педиатрична възраст са по-малко, в сравнение с при възрастните. В отчета се споделя също по този начин, че имунизациите са безвредни за бременни дами. Също по този начин няма доказателства, които да допускат, че имунизациите против COVID-19 могат да повлияят неподходящо на плодовитостта при двата пола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР