Още вчера стана ясно, че явили се на изпита ученици

...
Още вчера стана ясно, че явили се на изпита ученици
Коментари Харесай

Проверяват спорни въпроси от матурата по английски

Още през вчерашния ден стана ясно, че явили се на изпита възпитаници са недоволни от матурата по британски език. Те упорстват изпитът да бъде ревизиран. Подписката, която тече в интернет, набира скорост.

Дванадесетокласниците са на мнение, че изпитът е бил цялостен с граматически и правописни неточности. На матурата по предмет по желание от 40 000 зрелостници близо 14 500 избраха британския език.

Разпредена е инспекция на ключа за отговори по отношение на въпроса, изясни пред бТВ зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. Тя добави обаче, че е нужна конкретика.

" Добре е по имейла на МОН да се изпрати съответно въпросът, който считат, че е неверен. Той ще бъде предаден на комисия. Няма по какъв начин да дадем оценка, без да забележим съответните противоречиви въпроси ”, добави Михайлова.

Зам.-министърът изясни, че процесът по съставянето на въпросите за матурата е комплициран и минава през няколко стадия.

„ 11 възпитаници са с анулирани работи на първия зрелостен изпит, а пет са анулираните на втория. Причините са разнообразни – преписване, потребление на мобилни връзки, нарушение на анонимността ”, разясни Таня Михайлова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР