Още във втория кръг от сезона в efbet Лига един

...
Още във втория кръг от сезона в efbet Лига един
Коментари Харесай

ЦСКА-София и Черно море имат сметки за разчистване

Още във втория кръг от сезона в efbet Лига един против различен се изправят ЦСКА-София и Черно море. Отношенията сред двата клуба са, меко казано, обтегнати. В края на предишното състезание “червените” завоюваха гостуването си във Варна с 3:1, а по-късно управлението на “моряците” в профил петима свои футболисти, отпред с легендата Георги Илиев, поради подозрения, че са играли симулативно против “червените”. Скандалът се развихри тъкмо преди последния кръг, в който Черно море излезе без множеството си титуляри при визитата на Лудогорец и загуби, а разградчани още веднъж станаха първенци.

Двубоят е значим за ЦСКА-София и от друга позиция. Равенството против Етър на “Българска армия” преди седмица беше признато като неуспех, а няколко дни по-късно съставът на Добромир Митов изигра слаб мач и против Титоград в Черна гора (0:0). Успехът против Черно море е наложителен, с цел да не се допусне ранно закъснение от съперниците в шампионата, а и с цел да се натрупа самочувствие преди първия конфликт с Осиек в Лига Европа.

В състава на “червените” травми не престават да лекуват Иван Турицов и Енрике Рафаел. Греъм Кери обаче е възобновен и се чака да стартира като титуляр. Стойчо Атанасов ще се завърне на десния фланг на отбраната, а отляво евентуално ще е Петър Занев. Двойка вътрешни халфове ще са Рубен Пинто и Кристиян Малинов, Тиаго Родригес пък ще работи на обичаната си позиция зад централния нападател Али Соу. Няма да е изненада от първата минута да стартира руснакът Денис Давидов. След почивката се чака дебют да направи крилото Вив Соломон-Отабор.

Черно море е в много друг състав от предишния сезон, само че си остава тим, който залага на доста физически единоборства. Възпитаниците на Илиан Илиев демонстрираха темперамент против Локомотив (Пловдив) и не се стъписаха от неприятното начало, стигайки до поврат с 3:1. Исмаил Иса дебютира с гол против “смърфовете” и през днешния ден още веднъж ще води офанзивата, подкрепян от Мартин Минчев, Родриго и Аристот Ндонгала.

“Моряците” имат единствено две победи от 57 гостувания на “червените” в турнирни мачове. Варненци са позволили най-вече загуби точно от този противник.

Срещата на “Армията” стартира в 18:45 часа, а арбитър ще е Георги Кабаков.

efbet Лига - 2-и кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни сформира:

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Черниаускас; Атанасов, Чорбаджийски, Бодуров, Занев; Малинов, Р. Пинто; Кери, Т. Родригес, Давидов, Соу
Старши треньор: Д. Митов
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): И. Дюлгеров; В. Попов, М. Енчев, Хантакияс, Панов; Панайотов, Андраде; Ндонгала, Родриго, М. Минчев; Иса
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: “Българска армия”
НАЧАЛО: 18:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК efbet Лига 2 кръг, събота 20 юли  ЦСКА-София 18:45предстои  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР