Още в средата на 2018 г. ръководството на Държавния департамент

...
Още в средата на 2018 г. ръководството на Държавния департамент
Коментари Харесай

САЩ през 2018 година: Хаванският синдром е насочена енергия

Още в средата на 2018 година управлението на Държавния департамент на Съединени американски щати подозира, че признаците на така наречен " " могат да бъдат свързани с излагане на " ориентирана сила “. Едва цели две години по-късно представители на Департамента уведомяват Конгреса на Съединени американски щати. Това твърди публикация, оповестена във в. Politico, представена от БГНЕС.

Според изданието в средата на 2018 година Министерството на външните работи на Съединени американски щати е направило вътрешни инспекции. Направени са проби отвън Съединени американски щати на лица, които са имали признаци на синдрома, като при тестванията е изследвано дали те са били подложени на „ ориентирана сила “. Журналистите на вестника са разследвали документи за двама потърпевши, на които е било подредено незабавно да се върнат в Съединени американски щати.
 Хаванският синдром: Мит или действителност Хаванският синдром: Мит или действителност
Миналата седмица в Колумбия беше открит хипотетичен случай на " Хавански синдром " - най-новото от поредицата подозрителни набези, ко...

Един от тях е служителят на Държавния департамент Марк Лензи. Той твърди, че е получил мозъчно увреждане, до момента в който е работил в Китай в края на 2017 година „ Лензи упрекна Държавния департамент в укриване на това какво е предизвикало признаците при него и още двама други дипломати, както и в укриване на информация от Конгреса “, се споделя в публикацията. Едва при започване на 2021 година Конгресът е уведомил депутатите за водените следствия и инспекциите за доказателства за въздействието на " ориентирана сила ".

Счита се, че към 200 души в Съединени американски щати са получили сходни признаци, измежду които мощно главоболие, а след това някои са развили и мозъчно увреждане. Предишната администрация на Вашингтон твърди, че над 40 американски дипломати са потърпевши в Хавана от ноември 2016 година вследствие на незнаен външен напън. Властите на Съединените щати държаха Куба виновна за тези произшествия. През септември 2017 година Съединени американски щати отзоваха 60% от чиновниците на посолството си в Хавана и по-късно желаеха Куба да понижи размера на дипломатическата си задача във Вашингтон с 15 души.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс призна в изявление за Националното публично радио на Съединени американски щати на 22 юли, че повода за заболяването, наречена " Хавански синдром ", не е открита. Той твърди, че не изключва присъединяване на Русия в хипотетичните офанзиви против чиновници на американското разузнаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР