Още в самото начало знаехме, че Ларгото ще е много

...
Още в самото начало знаехме, че Ларгото ще е много
Коментари Харесай

Тодор Чобанов за проблемите на Ларгото: Проектантът не е съобразил, че там ще минават хора

Още в самото начало знаехме, че Ларгото ще е доста сложен обект, тъй като е на няколко равнища и с две метростанции. Били сме доста сериозни и доста пъти сме отказвали да приемем плана за неговата реорганизация. За жал има позволени неточности при неговото правене още на равнище планиране. Просто проектантът не е съобразил, че ще минават стотици минувачи всеки ден. Това разяснява зам.-кметът на София Тодор Чобанов в утринния блок на Българска национална телевизия по отношение на некачественото строителство на Ларгото в центъра на столицата.

,,Това си е чисто проектантска неточност и сме изпратили искане до Министерството на културата да изиска да бъдат подхванати дейности от страна на проектанта и изпълнителя, защото обектът към момента е в гаранционен период'', уточни Чобанов.

Относно бъдещето на къпалнята ''Мария Луиза'' зам.-кметът показа, че има юридическа опция тя да бъде върната на хората в качеството си точно на къпалня, а не като нещо друго, тъй като е един от знаковите обекти за града.

На въпрос за бъдещия общински аквапарк ''Възраждане'' Тодор Чобанов разкри, че той ще разполага с няколко басейна, в това число детски и подобен с олимпийски размер, като самият аквапарк ще може да побира до 500 души.

Чобанов показа, че над 20 млн. лв. са били привлечени за спасяването на банята в Банкя и до идващото лято тя ще проработи.

,,На този стадий решение за Централната минерална баня няма. Спасили сме я от съсипия и сега действа като музей'', сподели в умозаключение зам.-кметът на столицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР