Още в първия работен ден на Министерството на транспорта, именно

...
Още в първия работен ден на Министерството на транспорта, именно
Коментари Харесай

БСП: Още от първия ден служебният кабинет започва с чистки срещу социалисти

Още в първия работен ден на Министерството на превоза, точно в Национална компания " Железопътна инфраструктура " е била освободена Гергана Алексова като зам. общоприет шеф на компанията, съобщи организационният секретар и член на ИБ на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов на конференция на " Позитано " 20.

Тя е член на Българска социалистическа партия и работи в НКЖИ повече от 4 години, с безспорна експертиза и предходна в йерархията от специалист до началник в отдел Управителен съвет и заместител общоприет шеф, магистър по Право на Европейски Съюз, интернационалните връзки и ръководство на медиите. Има редица специализации в чужбина, измежду които университети в Страсбург, Брюксел и Лондон. Специализирала е главно в позиции, които са свързани със сигурността, сигурността, организация на публични поръчки и повсеместен административен развой на фирмите.

Считаме, че това е извънредно неприятен сигнал и не желая да използвам думата реваншизъм, само че не е обикновено сходно нещо да се случва и то в една компания, която е с необикновен публичен интерес. Трябва да се внимава какво се прави точно в НКЖИ. Като цяло на превоза отделихме доста време и популярност богу част от отделите излязоха на облага през последните месеци, в това число и БДЖ. Все неща, които будят доста въпроси за какво от там се стартира сходно деяние и нека това да е случаен случай.

Защото главното предопределение на служебния кабинет е да бъдат извършени почтени и обективни избори, и да бъдат обезпечени всички нужни за това ограничения. А не да се стартира с уволнения още през първия работен ден. Именно госпожа Алексова беше почнала да преглежда избрани покупко-продажби свързани с доставките в НКЖИ и нека не се окаже, че това са аргументите да се стигне до нейното освобождение.

Вземам мотив от изявлението на вицепрезидента тази заран, че служебния кабинет има главен ангажимент да върне стабилността в страната, да подсигурява енергийните доставки и да обезпечи оправянето с коронавирус рецесията, добави членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Първо, ясно желая да заявя, че страната не е в някаква неустойчивост за каквато се пробват от президентската институция да внушават на българското общество. Ясно стана през вчерашния ден при предаването на властта какво е направило постоянното държавно управление, в какво положение оставя страната и какво следва да се случи в идващите месеци. Внушенията, че в страната има безпорядък, има неустойчивост, че надали не служебния кабинет би трябвало да възвръща някаква правдивост - ето виждате първите дейности на служебния кабинет.

Кажете ми, с уволнението на зам. основния шеф на НКЖИ по какъв начин тъкмо се оправят с битката с коронавирус рецесията? С уволнението на зам. шефа НКЖИ по какъв начин тъкмо ще проведат почтени и демократични избори? С уволнението на този шеф по какъв начин тъкмо ще възстановят стабилността в страната? Тези хора стартират с чистки, стартират с реваншизъм, стартират показно против членове на Българска социалистическа партия. Както споделих и преди - няма да позволим триумфите, достиженията на ръководството да бъдат неглижирани, да бъдат унищожавани - единствено и единствено Българска социалистическа партия да бъде употребена, унижена и Българска социалистическа партия да отиде на тези избори с някакво леке.

Още повече това да се внушава от президентската институция, за която Българска социалистическа партия два следващи избора даде всичко от себе си тези хора да станат президент и вицепрезидент. И в последна сметка първото нещо, първата заповед, която излиза от служебния кабинет е да уволнят един експерт и специалист. Един човек единствено и само, тъй като е член на Българска социалистическа партия. Само и само, тъй като се опита да разкрие корупционни схеми в Национална компания " Железопътна инфраструктура ".

Всички вие, които следите бранш превоз и политиката - знаете какви са ползите в НКЖИ. Знаете кой има ползи там и знаете в този момент кой към този момент пие шампанско по тази причина, че зам. основния шеф е освободен.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР