Още в първия ден на испанското дежурство над Черно море

...
Още в първия ден на испанското дежурство над Черно море
Коментари Харесай

Испански изтребители летяха по спешност над Черно море

Още в първия ден на испанското дежурство над Черно море са били видяни два непознати самолета

От през днешния ден четири испански Юрофайтъра извършват взаимни задания по защита на въздушното пространство над България и НАТО, съобщи

Още в първия ден на испанското дежурство над Черно море са били видяни два непознати самолета. Те са били надалеч от границите ни и не са доближавали нашето въздушно пространство.

В 9 часа българско време двата испански самолета са вдигнати по сигнал и са задействани от командването на НАТО в базата „ Торехон “.

След това са били в зона за изчакване над Варна. Чуждите самолети не са доближавали нашето пространство и са се изтеглили.

Испанските самолети не са доближавали други самолети и са върнати в „ Граф Игнатиево “, съобщи по информация на Военновъздушни сили.

Те ще дават наряди взаимно с българските си сътрудници с МиГ-29 до края на март.

„ Това за нас е нещо всекидневно. Излитаме по разнообразни цели, които не нарушават българското въздушно пространство, само че се приближават до него. Дежури една двойка испански самолети, които изхвърчат въоръжени с ракети и заредено оръдие и една двойка български самолети. И според от центъра в „ Торехон “ се задейства едната или другата двойка “, изясни бригаден военачалник Николай Русев, пълководец на авиобаза "Граф Игнатиево ".

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР