Още в първия ден на 48-ото Народно събрание част от

...
Още в първия ден на 48-ото Народно събрание част от
Коментари Харесай

И без председател депутатите искат ремонт на Изборния кодекс

Още в първия ден на 48-ото Народно заседание част от партиите внесоха разнообразни оферти за нормативни промени, свързани с антикорупционното законодателство и ремонти на Изборния кодекс.

Демократична България внесе голям брой разнообразни текстове, свързани с ремонти в Наказателно-процесуалния кодекс и защитата и въоръжените сили.

Дясната коалиция планува и механизъм за следствие на основния прокурор и неговите заместници, което да ограничи фактическата им власт.

В деловодството на Народното събрание е импортирано и проекторешение на Демократична България за подсилване на отбранителните качества на България и оказване на военна поддръжка на Украйна.

Още в първия ден на 48-ия парламент от Политическа партия внесоха Закона за противопоставяне на корупцията, който дефинират като главен приоритет.

Текстовете плануват антикорупционната комисия да има проверяващи функционалности, както и опция за обжалване на отводите на прокуратурата да образува следствие.

От Българска социалистическа партия внесоха в деловодството на Народното събрание оферти за промени в Изборния кодекс, с които се връща опцията за гласоподаване и с хартиена бюлетина, както и оферти за безвъзмездни учебници до 12 клас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР