Още в първия делови ден на световното изложение Зелена седмица

...
Още в първия делови ден на световното изложение Зелена седмица
Коментари Харесай

Румен Порожанов ще проведе работни срещи със земеделски министри от 10 европейски страни

Още в първия настоятелен ден на международното ревю " Зелена седмица " в Берлин, българският аграрни министър Румен Порожанов ще организира работни срещи с отраслови министри от 10 европейски страни. Акцент в разискването ще бъде новата селскостопанска политика, като тематика номер едно ще е европейското финансиране на земеделието.

С 13 милиарда евро понижава Бюджетът на Европейски Съюз след Брекзит. Това няма по какъв начин да не повлияе на селскостопанската политика, която е една от най-големите в Европейски Съюз. За да не се орежат заплащанията, Европейската комисия проучва благоприятни условия за нарастване на приходите, което евентуално ще се обвърже с нарастване на вноските, които всяка страна прави в Бюджета.

Обсъжданията гравитират към нарастване с 1,1 % от Брутният вътрешен продукт на всяка страна членка. Германия ще поддържа това нарастване, сподели министър Порожанов.

Преките заплащания, таванът на заплащанията за огромните фермери и доближаването на дотациите, които старите и новите страни членки получават - това са деликатните тематики, чието разискване България ще би трябвало да модерира като ръководител на Съвета на Европейски Съюз. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР