Още в началото на юни стана ясно, че крал Чарлз

...
Още в началото на юни стана ясно, че крал Чарлз
Коментари Харесай

Днес е втората коронация на Чарлз и Камила

Още при започване на юни стана ясно, че крал Чарлз Трети ще има втора коронация в - традиция, която английските крале са спазвали епохи наред, само че е била прекратена по време на царуването на крал Джордж IV през XIX век.
 Защо крал Чарлз и Камила ще имат и втора
Защо Чарлз и Камила ще имат втора коронация

Когато поданиците в Шотландия имат потребност от в допълнение внимание

Церемонията в състоя през днешния ден, 5 юли, в Единбург, а празненствата около нея занапред предстоят. Чарлз и Камила са от няколко дни в замъка Холирод за нормалната " кралска шотландска седмица ", която прекарват всяка година там.

Самата е доста тържествена и се състои от две шествия. Едното придвижва знаците на властта - короната на крал Джеймс V, скиптъра и от единбургския палат до катедралата Сейнт Гилс. В процесията са включени шотландски военни, както и видни членове на локалното общество.
 Снимка 625161

По същото време крал Чарлз и кралица Камила потеглят от Холирод към Сейнт Гилс. Когато двете шествия се съберат в катедралата, там тържествено знаците на властта се предават на новия монарх, пишат Royal Central.
 Снимка 625163

В края на религиозната работа 21 топовни залпа се изстрелват от единбургския палат, а цялата кралска върволица се завръща в Холирод, с цел да може кралят и кралицата да поздравят от балкона поданиците си и още веднъж да има авиошоу, тъкмо като коронацията на 6 май.
 Снимка 625160

Повече детайлности за целия церемониален ден на шотландската коронация на крал Чарлз и кралица Камила ще научим в идващите часове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР