Още в началото на януари Microsoft по-рано обикновеното представи кумулативно

...
Още в началото на януари Microsoft по-рано обикновеното представи кумулативно
Коментари Харесай

Microsoft представи обновяване за старите AMD процесори

Още при започване на януари Microsoft по-рано елементарното показа кумулативно възобновяване и вместо на обичайния втори вторник на месеца, показа ъпдейтите няколко дни по-рано.
Причина за това бе появяването на информацията за хардуерните уязвимости Meltdown и Spectre. Повечето компютри се обновиха обикновено, само че потребителите с процесори AMD Athlon, Turion и други, пострадаха от извънредно противен бъг, който блокираше компютрите. Операционната система престана да се зарежда и да работи, а това се отрази прекомерно зле на продуктивността на потребителите и на имиджа на Microsoft.

Софтуерният колос даде обещание нов ъпдейт, основан взаимно с AMD и спря разпространяването на предходния пач. Сега въпросният ъпдейт излезе. Оценка за съвместимост Windows 10 1709 получава обновяването KB 4073290, известно и като 16299.194. В листата с измененията има единствено един пункт:

Това възобновяване оправя проблемите, зародили след обновяването KB 4056892 (16299.192) от 3-ти януари 2018 година.

Не е по-добра обстановката и с процесорите на Intel. След инсталирането на ъпдейта, потребителите започнаха да се оплакват от инцидентни рестартирания на компютрите. Подготвя се нов ъпдейт, този път взаимно с Intel.

Производителите и разработчиците имаха половин година да създадат тези ъпдейти, само че не ги направиха както би трябвало.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР