Още в началото на седмицата подготвяхме системата, казахме, че дистанционното

...
Още в началото на седмицата подготвяхме системата, казахме, че дистанционното
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Нулева година няма да има

Още при започване на седмицата подготвяхме системата, казахме, че отдалеченото образование ще продължи най-малко до 13 април.

Това сподели просветният министър Красимир Вълчев пред Нова телевизия, откакто няколко минути по-рано от Оперативния щаб оповестиха, че ще предложат удължение на противоепидемичните ограничения до 12 април.

В доста огромна част от учебните заведения отдалеченото образование започва дейно. Разбира се, има проблеми, призна министърът и заяви, че по принцип има проблем с 20% от учениците в системата.

Просветният министър бе безапелационен, че нулева година няма да има. Освен преход към отдалечена форма на образование, ние направихме и преход към нови форми на преподаване, сподели още министърът.

Колкото до матурите Красимир Вълчев изрази вяра, че бързо ще се приспособяват към нови дати на изпитите. Най-трудно ще е за 12-ти клас, защото там е обвързвано координиране с висшите учебни заведения, само че съм сигурен, че и те ще отсрочат приема, уточни Вълчев.

Лятната почивка ще стартира по-късно и ще има доучване, предвижда министърът.

По отношение на абитуриентските балове, министър Вълчев съобщи, че евентуално ще има изместване на празненствата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР