Още в началото на март Илон Мъск държеше да ни

...
Още в началото на март Илон Мъск държеше да ни
Коментари Харесай

Илон Мъск: Освободете Америка веднага

Още при започване на март Илон Мъск държеше да ни каже, че за него цялата тази суматоха и нервност към новия ковид е " тъпа " . След това реши да даде своя принос в битката със болестта, стартирайки производството на респиратори в един от заводите на Tesla, който спря работа по основаването на коли поради изключителните ограничения.
 Илон Мъск, коронавирусът и коментарът в Twitter за всеобщата болест
Мъск за " тъпата " страна на ковид

Всеки с мнението си

От тогава мина повече от месец, само че органиченията в щата, в който е завода, бяха удължени от 31 май. Въпреки регистрирания растеж в цената на акциите на компанията му за първото тримесечие на годината, милиардерът по никакъв начин не е удовлетворен, че някой поставя на пауза производството му за толкоз дълго време .

И това накара Мъск още веднъж да излезе с гневна позиция в обществените мрежи. " Освободете Америка незабавно " , написа той с огромни букви в Twitter. Собственикът на Tesla изрично се опълчва на мярката, която не разрешава на хората да напущат домовете си без основателна причина.

FREE AMERICA NOW
— Elon Musk (@elonmusk) April 29, 2020
" Нека всеки, който желае, да си остане у дома. В това няма нищо неприятно. Но да ти забранят да напускаш дома си и да те арестуват, в случай че го направиш - това към този момент е фашизъм ", счита предприемачът.

За него насилственото затваряне на хората по домовете е в прорез с техните конституционни права .

" Ужасното нарушение на човешките свободи не е това, за което хората пристигнаха в тази страна и я направиха такава, каквато е. "

Give people their freedom back! https://t.co/iG8OYGaVZ0
— Elon Musk (@elonmusk) April 29, 2020
Той не схваща и за какво е цялото това блокиране на живота, като лечебните заведения в Калифорния са на половина празни по време на изключителните ограничения. Мъск се тормози освен за елементарните хора, само че и за бизнеса, който е мъчно да оцелее в сходна обстановка. Защото до момента в който Tesla може и да успее, доста дребни компании сигурно няма да могат, написа CNN.

Hospitals in California have been half empty this whole time pic.twitter.com/8GL2BLypqV
— Elon Musk (@elonmusk) April 30, 2020
Търсенето на нови коли в някои от най-засегнатите от ковид региони на Съединени американски щати са спаднали с до 80% през март, въпреки за април да се вижда известно покачване. На фона на рецесията и милиардите загуби, които други автомобилни производители оповестиха, Мъск е подготвен с проекта за нов цех . До няколко месеца ще разгласи и къде тъкмо в Съединени американски щати ще се намира.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР