Още в началото на март 2022 г. започнаха да се

...
Още в началото на март 2022 г. започнаха да се
Коментари Харесай

Дядото на канцлера Шолц не е генерал на Хитлер, Бандера не е приятел на дядото на президента на Полша Дуда

Още при започване на март 2022 година започнаха да се популяризират изявления и изявления, че дядото на Олаф Шолц е бил военачалник от SS и по време на Втората международна война е провел изтезанията на евреи в Полша и Украйна. Във връзка с тази вест доста консуматори на обществените мрежи припомниха изявлението на Шолц за геноцида в Донбас: „ Путин показва като мотив, че в Донбас се случва нещо като геноцид, което в действителност е неуместно “. Някои онлайн издания разгласиха заглавия „ Внукът на фашисткия военачалник от Секретен сътрудник Олаф Шолц отхвърля геноцида в Донбас “, а Никита Михалков сподели в предаването си „ Бесогон”: „ Нищо чудно, че господин Шолц се усмихва, когато чуе думата „ геноцид”. Често изявленията за дядото на Олаф Шолц са съпроводени от фотоси на двамата мъже, където те са доста сходни.

Генерал от Секретен сътрудник на име Шолц е съществувал, само че е бил бездетен. А същинските баба и дядо на Олаф Шолц по бащина линия, съдейки по архивните данни, са от Хамбург и са работили като железопътни чиновници.

Може би концепцията за връзката на Шолц с някогашния военачалник от SS се е родила от комична обява на сатиричното издание „ Панорама “ от декември 2021 година На 5 март 2022 година тя получи втори живот от пресслужбата на компанията Concord, която принадлежи на предприемача Евгений Пригожин, прочут като „ основния готвач на Путин “. Тя пусна изказването му: „ Кой е на страната на злото? Украински нацисти, които убиват съветски цивилни, Макрон и сходните му, които колонизират Африка, както и " шолци ". Между другото, във връзка с последното попаднах на забавна отпратка. Оказва се, че дядото на немския канцлер Олаф Шолц е бил генерал-лейтенант от войските на SS и персонално е взел участие в изтезанията на евреи на териториите на Полша и днешна Украйна. На идващия ден Concord разгласява друга версия на изказването на Пригожин, от която изчезна споменаването на Шолц. Тъй като обявата на Пригожин от 5 март е най-ранното споменаване на „ дядото от Секретен сътрудник “ Шолц, може да се допусна, че той е станал създател на този фалшификат.

През юни 2022 година генералният прокурор на Беларус Андрей Швед разгласи, че неговото ведомство учи биографията на дядото на полския президент Анджей Дуда, защото се твърди, че дядото се е отличавал с особена свирепост като част от украинския углавен батальон, образуван от нацистите. От май във Фейсбук интензивно се популяризира фотография на някой си Михаил Иванович Дуда, показан като дядо на полския президент. Съобщава се, че Михаил е учил бойкот и терористичен бизнес с Роман Шухевич, бил е другар със Степан Бандера и е награждаван три пъти с Кръста за военни заслуги, най-високото отличие на Украинската въстаническа войска (УПА).

Михайло Дуда в действителност съществува. Той е в състава на УПА и може да е взел участие, да вземем за пример, във Волинското кръвопролитие. Очевидно обаче Михайло Дуда не е имал деца по медицински аргументи.

Дядото по бащина линия на президента на Полша е Алойзи Дуда, той е бил кожухар и е умрял на 1 юли 1992 година Митът за украинския националист дядо Дуда породи в Полша през 2015 година, по време на предизборната конкуренция, той беше изобличен по същото време, а в този момент получи второ раждане.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР