Още в началото на годината се заговори, че Световната здравна

...
Още в началото на годината се заговори, че Световната здравна
Коментари Харесай

Геймърството официално е болест

Още при започване на годината се заприказва, че Световната здравна организация счита да класифицира пристрастеността към компютърните и видеоигри като настрана психологично разтройство. И през днешния ден това желание към този момент е реалност.

Така нареченото игрово разтройство (gaming disorder) е най-новата диагноза, която може да се сложи на тези, които са изгубили връзката сред действителния и виртуалния свят и прекарват по-голяма част от времето си в игри. Но освен времето е решителен фактор тук, а и непреодолимата взаимозависимост към игрите .

 Снимка 363263

Затова е значимо да се подчертае, че не всяко дете или младеж, който стои с часове пред компютъра, страда от това заболяване. Според Световната здравна организация, едвам 2-3% от всички геймъри биха влезнали в графата заболели от новооткритата болест .

С напредването на технологиите обстановката от ден на ден излиза отвън надзор, тъй като опциите за развлечение стават от ден на ден, написа Time. Като стартираме от приложенията, които инсталираме на телефона си, минем през PlayStation и Xbox и стигнем до VR очилата, които ни трансферират в паралелна действителност.

И напълно не е изключено тя да ни хареса повече от действителността към нас и да забравим за работа, обучение, другари, семейство . Пристрастеността към игрите към този момент заема своето място паралелно с наркоманията и алкохолизма.

 Снимка 363264

Тя се свързва със същите тези зони в мозъка, които ни карат да посягаме още веднъж и още веднъж към цигарите, алколоха и опиатите. В множеството случаи решението на казуса е терапия при психолог , а при по-тежките случаи се постанова и използването на лекарства.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР