Още в края на предходния мандат ние инициирахме идеята за

...
Още в края на предходния мандат ние инициирахме идеята за
Коментари Харесай

Десислава Атанасова с тежки обвинения към Нинова

Още в края на предходния мандат ние инициирахме концепцията за отпадане отминалостта за приванизациите. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред Нова във връзка инициираните промени в Конституцията от страна на ГЕРБ за отминалостта на приватизационните покупко-продажби.

По думите й в този момент се лимитира отминалостта и се дава опция на способените органи да си свършат работата.

Тя добави, че от ГЕРБ нямат никакви терзания и би трябвало да е ясно, че не разпъват чадър върху тези покупко-продажби. Водещият изброи едни от най-емблематичните покупко-продажби, като Кремиковци, Каолин, БМФ, Булгартабак, Плама и други, които с годините не престават да отекват в обществото.

Атанасова съобщи, че всички те ще бъдат тествани. " Емлематично е едно дружество, което е продадено за 1 $. Това е обикновен образец ", съобщи Атанасова за пазаруването на Кремиковци.

Дали тези промени няма да са разпра с избрани хора, Атанасова бе безапелационна, че това може да е тезата на тези които са злоупотребили, само че пък добави, че по този метод се следва закона и може да се стигне даже до лишаване на имущество, в случай че има обвиняване, което да издържи в съда и той се произнесе.

На въпрос по какъв начин по едно и също време са от Движение за права и свободи и от ГЕРБ са се сетили за събарине на подписи, Атанасова още веднъж повтори, че това е остаряла тематика за партията на Борисов и при започване на своя мандат министър председателят е декларирал, че ще изпраща сигнали за корупционни покупко-продажби.

" Движение за права и свободи не разполагат с 60 подписа на народни представители и считам, че е по-разумно да поддържат тази на ГЕРБ. Днес чакаме да забележим дали и останалите политически сили ще ни поддържат ", добави още депутатката.

" Не настоявам че Нинова и направила закононарушение, а настоявам че е придобивала акции, откакто няма нарушаване и закононарушение, то би трябвало тя да не е обезпокоена да поддържа нашето предложение ", сподели Атанасова, като съобщи, че чака златния пръст на Нинова да гласоподава " за " измененията в залата, даже и Движение за права и свободи, Воля и Обединени патриоти да ни поддържат ни би трябвало 1 глас, с цел да имаме 160 гласа за въвеждане на тези промени.

" От близо 15 хиляди акции, госпожа Нинова е имала 7 хиляди акции, през 2004 година купува още 5 хиляди акции. През май 2007 година, когато е освободена като зам.-министър на стопанската система тя продава за 65 хиляди лв. тези акции. Няма да бъде проблем, в случай че е купила тези акции на пазарната им цена ", сподели още Атанасова, като по думите й инспекциите и по тази договорка и на другите няма да е сложна.

По мотив декларациите на Корнелия Нинова и прибраните пари от " Техноимпекс ", Велков разяснява, че е била обект на инспекция на трима основни прокурори, които съгласно него не са установили закононарушение. " Ако и четвърти ревизира, госпожа Нинова няма да има нищо срещу ", добави депутатът.

Той съобщи още, че още през днешния ден ще бъде взето решение дали Българска социалистическа партия ще поддържа желаните промени от ГЕРБ за смяна в Конституцията и отминалостта за закононарушения за приватизационните покупко-продажби. /Марица.бг

тагове десислава атанасова нинова
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР