Още в края на ноември , заедно с нашите партньори

...
Още в края на ноември , заедно с нашите партньори
Коментари Харесай

Деница Симеонова : За да работи един кабинет на малцинството трябва в НС да има желание да се работи истински


" Още в края на ноември " ", дружно с нашите сътрудници от " Демократична България, първи декларирахме една визия и опция за кабинет за ръководство на малцинството, тъй като още тогава видяхме, че няма подготвеност в първата политическа мощ - ГЕРБ-СДС, да предложат състав и да ръководят страната ", каза депутатът от " " Деница Симеонова в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите ѝ, с цел да работи един кабинет на малцинството, би трябвало в Народното събрание да има опция и предпочитание да се работи същински.

" Днес не беше утвърден един от законопроектите по Плана за възобновяване и резистентност, който е доста значим, а точно - отбрана на лицата, които подават сигнали и оповестяват информация за нарушавания. И ние, и жителите се убедиха, че празното говорене на партиите не значи нищо. Ние желаеме дейности ", допълни Симеонова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя е безапелационна, че хората имат потребност от сигурност в рецесиите.

" Призоваваме всички политически сили на диалози, да планираме тези законопроекти, които са значими - Закон за бюджета, само че би трябвало и да имаме 3% недостиг, а не да се вършат безкрайни оферти. Важно е да се внесе същински бюджет, а не това, което се случва сега. И хората да са спокойни, че ще живеят обикновено в идващите месеци. Имаме и механизма, който е за унищожаване на неограничената власт на основния прокурор ", акцентира националният представител.

Симеонова разясни, че още на следващия ден имат среща с ръководителите на политическите партии.

" Тогава може да се види има ли същинско предпочитание по тези цели, а освен думи. Предстоят още срещи с сътрудниците от " Демократична България ", с които да изясним всичко. И те, и ние имаме своите хрумвания и проекти. Най-важно е да стигнем до това единодушие кои са целите на България ", добави тя.

" Когато имаме експертен кабинет, той не носи отговорност към народа, той носи отговорност към мандатоносителя. Видяхме и през днешния ден - не се приема като в действителност самостоятелен. Няма друга партия, която да е поредна като нас. Да забележим и Българска социалистическа партия по какъв начин ще реагират на ветото на президента за Изборния кодекс. Те твърдяха, че тези промени се вършат, с цел да се улеснят жителите и да може да се избира сред хартия и машина. Те унищожиха напълно машинното гласоподаване ", безапелационна е Деница Симеонова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР