Още в края на месец ноември криминалистите от РУ-Велинград започнали

...
Още в края на месец ноември криминалистите от РУ-Велинград започнали
Коментари Харесай

Велинградски ченгета спипаха банда грабители

Още в края на месец ноември криминалистите от РУ-Велинград почнали следствие на няколко случая на обири от офиси, автосервизи и автоморги в курортния град. На 4 декември вечерта 63-годишна жена от Батак потърсила помощ в полицията. Обяснила, че в региона на кръстовище  при опит да отключи паркирания си автомобил била нападната от двама непознати. Единият издърпал дамската й чанта с персонални документи, сумата от над 400 лв. и ключове, и избягали.

Няколко часа по-късно бил подаден сигнал от охранителна компания, че е разрушен офисът им във Велинград. Дежурните екипи неотложно били ориентирани към мястото. Те блокирали близкия периметър, открили, че след взломяване на входната врата на помещението, е открадната каса с наличните пари от оборота. При подхванатите светкавични дейности, криминалистите засекли незнайните причинители, които с цел да избягат от униформените захвърлили непокътната металната каса в дере и се укрили.

В хода на близо 10-дневната денонощна работа проверяващите подхванали голям брой оперативни дейности, в това число и обзор на огромен размер от записи от охранителни камери на търговски обекти, офиси и домове, и  попаднали в дирите на тримата причинители – двама братя на 19 и 20 година от  велинградския квартал „ Анезица “ и техен 20-годишен съизвършител, гражданин на септемврийското село Семчиново. И тримата са с голям брой криминалистични прояви, осъждани са, като с най-вече присъди се оказал единият от братята.

Всички случаи по следствието са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик. След първичното им арестувани за период от 24 часа, с разпореждане на прокуратурата срокът им за задържане е продължен до 72 часа. Продължава интензивната работа по следствието на всички осъществени от тях закононарушения на територията на Велинград. Изяснява се и съпричастността им към голям брой обири от търговски обекти, офиси, даже и от православен храм, намиращ се в единия от кварталите на курорта.   

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР