Още в края на месец май, 2019 година, ДАНС са

...
Още в края на месец май, 2019 година, ДАНС са
Коментари Харесай

9 месеца по-рано: ДАНС благодари за информация за възможни нарушения относно питейната вода

Още в края на месец май, 2019 година, ДАНС са изпратили писмо след сигнал на природозащитно сдружение във връзка с питейните водоизточници на България, в което твърдят, че " предоставената информация " е взета поради - " с оглед попречване на бъдещи закани или похищения против националната сигурност на страната ".
Информацията беше оповестена на Фейсбук страницата на Риболовен клуб " Балканка ". От клуба споделят, че разгласяват писмото от ДАНС поради имитация на някогашния вицепремиер и сегашен зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Става въпрос за репликата, че не можело един елементарен рибарски клуб да дефинира накъде да се движи България в екозаконодателството. Симеонов сподели това, до момента в който разясняваше тематиката с новата си законова самодейност в отбрана на десетки Водноелектрическа централа, против която публично мнение има и от Министерство на околната среда и водите – припомнете си детайлности в този материал!
Actualno.com се свърза с лицето на " Балканка " Димитър Куманов за повече детайлности по отношение на сигнала. Оказа се, че писмото с информацията, за която ДАНС благодари, е пратено освен до организацията, само че и до тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров, както и до тогавашния екоминистър Нено Димов. Основното изказване в него е, че Министерство на околната среда и водите и подопечните му институции като Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейновите дирекции водят целенасочена политика за заличаване на питейната вода.
Конкретните образци за изказванието на " Балканка " са следните:
1. Работата на Басейнова дирекция и Регионална инспекция за опазване на околната среда Шумен в поддръжка създаване на нов Водноелектрическа централа на язовир " Ястребино ", който обезпечава питейната вода за Антоново. Според риболовния клуб да вземем за пример, Регионална инспекция за опазване на околната среда Шумен е направила преценка за градежа на Водноелектрическа централа без да се съобрази с лимитите на употребената вода, както и с решението де факто е пренебрегнала нуждата от Оценка на въздействието върху околната среда. Посочени са и други условия по отношение на позволението.
2. Подаден е сигнал и за ВЕЦ-а на язовир " Бебреш " - централата, която стана ясно, че се ръководи от бащата на Валентин Златев – тъй като нямало търг за отдаване на язовира за такова прилагане. Също сигнал има и за ВЕЦ-ове по каскадата " Въча " (ВЕЦ-ове Лозята 1 и Лозята 2).
" И от прокуратурата ни новина, ни кост - те гордо изчакаха да се случи рецесията в Перник ", приключва припомнянето във Фейсбук профила на " Балканка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР