Още в края на февруари новият коронавирус успя да засегне

...
Още в края на февруари новият коронавирус успя да засегне
Коментари Харесай

И Олимпиадата пострада

Още в края на февруари новият ковид съумя да засегне редица компании и събития - поради строгите ограничения, които се взимат против него. И тъй като Летните Олимпийски игри в Токио наближават, от известно време се чудим какво ще се случи с тях. Е, към този момент има изясненост и по този въпрос.
 Коронавирусът, Токио 2020, Летните Олимпийски игри и ще бъдат ли анулирани
Коронавирусът против Летните Олимпийски игри

Ето какво е мнението на член на Международния олимпийски комитет

Японският министър-председател - Шиндзо Абе, и президентът на Международния олимпийски комитет - Томас Бах, се съгласиха да отсрочат Токио 2020, поради пандемията от ковид. Параолимпийските игри също няма да се състоят това лято.

По думите на Шиндзо Абе, той е предложил на Томас Бах отлагането на Летните олимпийски игри най-малко с година , а президентът на Международния олимпийски комитет се съгласил безапелационно.

Joint Statement from the International Olympic Committee and the Tokyo 2020 Organising Committeehttps://t.co/XNcaa4Gvx8
— Olympics (@Olympics) March 24, 2020
Тъй като всички спортни уреди за Олимпиадата бяха приключени, а ползата към събитието беше огромен, взетото решение безспорно е огромен удар по упоритостите на японската столица.

Ударът обаче не касае единствено упоритостите, а и стопанската система на страната. Токио похарчи към 12.6 милиарда $ за организацията на Олимпиадата, а съгласно финансови специалисти отлагането ѝ ще коства на страната 6 милиарда $ в кратковременен проект.

" Олимпийските игри се организират непроменяемо на всеки четири години от 1948-а насам, само че в този момент стават жертва на вируса, умъртвил хиляди хора и блокирал международния спорт ", споделя японският министър-председател.

View this post on Instagram
A post shared by Tokyo 2020 (@tokyo2020) on Mar 8, 2020 at 1:14am PST

Тъй като редица олимпийски квалификации бяха отсрочени и подготовката на спортистите за Олимпиадата бе нарушена, доста от спортистите показаха опасения, че се излагат на риск и не могат да упражняват пълноценно за събитието.
 Токио 2020, Летните Олимпийски игри и по какъв метод ще се подчертава особено на сумото
Как сумото ще стане част от Олимпийските игри през 2020 година

Макар и импровизирано

Някои страни даже оповестиха, че няма да изпращат свои тимове. Предвид всичко това и ситуацията, в което се намира целият свят сега, анулацията на огромното спортно събитие беше някак естествено развиване на събитията, написа The Guardian.

View this post on Instagram
A post shared by Tokyo 2020 (@tokyo2020) on Mar 24, 2020 at 6:32am PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР