Още в древността Хипократ, бащата на медицината казал: Всички болести

...
Още в древността Хипократ, бащата на медицината казал: Всички болести
Коментари Харесай

Пробиотиците – добри бактерии

Още в древността Хипократ, бащата на медицината споделил: „ Всички заболявания стартират от червата! ”. В това, няма нищо извънредно. Ако се върнем обратно и проследим по какъв начин всяко едно заболяване е почнало своя дълъг път, сами ще установим, че има 2-а фактора: храносмилане и асимилиране на питателните субстанции.
Днес, даже дребните деца знаят, че пробиотиците са потребни бактерии, които бранят тялото ни.
Когато страдаме от чести бактериални или вирусни инфекции, съпротивителните сили в телата ни са отслабени. Имунитетът се нуждае от минерали, витамини, протеини и мастни киселини, с тяхна помощ ни обезпечава сигурна отбрана.
 
С избора на пробиотик би трябвало да се подхожда съществено
При настоящия ритъм на живот, непрекъснат стрес и небалансирана диета би трябвало да се обърне особено внимание на поддържането на естествена чревна микрофлора.
Пробиотиците (от гръцки προ - „ за “, „ в името на “ + βίος - „ живот “) са клас микроорганизми, потребни за хората (бактерии и дрожди), както и техните метаболитни артикули, които оказват помощ в това отношение.
Пробиотиците се употребяват за лечебни цели при редица болести, както и за профилактика на болести на стомашно-чревния тракт и поддържане на общото здраве.
 
Функциите и смисъла на пробиотиците в организма
Правилният избор за Про биотик зависи от цялостното здраве. Особено внимание би трябвало да се обърне на пробиотици за попречване дисбиозата по време на инфекциозни болести и лекуване с антибиотици. Също по този начин, потребните бактерии не са лекарство, а на първо място профилактично средство.
Смята се, че използването на пробиотици има позитивен резултат, върху общото положение на червата. Това мнение е вярно, само че ненапълно лимитирано. Употребата на пробиотици освен оказва помощ за възстановяване на чревната микрофлора, само че също по този начин доста въздейства, върху подвижността (редовността на контракциите) на стомашно-чревния тракт.
В допълнение, пробиотиците са в положение да поправят хипертонията, да усъвършенстват чувствителността към инсулин и предотвратяват риска от рак в стомашно-чревния тракт.
Употребата на пробиотици има позитивен резултат, върху имуномодулиращата (за имунитета), инфекциозната профилактика (защита против инфекции) и сърдечно-съдовата активност.
 
Как въздействат пробиотици:
Пробиотиците способстват за процеса на храносмилане, както и възстановяват чревната пъргавина (свиване на стените, заради което наличието се премества).
Пробиотиците отчасти се хранят с токсични за хората субстанции. При липса на пробиотици тези субстанции водят до инфектиране на чревните стени и интоксикация на организма.
Пробиотиците подкрепят хомеостазата (здравната стабилност) на човек, като синтезират редица потребни субстанции: витамин К, биотин, тиамин, цианокобаламин (витамин В12).
Пробиотиците синтезират редица хормоноподобни субстанции и невротрансмитери. Така, по-голямата част от серотонина, " хормонът на щастието ", влиза в кръвта, посредством червата.
Пробиотиците играят значима роля за поправяне холестерола в кръвта, като разграждат жлъчните киселини. Поддържането на естествен холестерол е нужен фактор за понижаване риска от развиване на сърдечно-съдови болести.
Пробиотиците синтезират незаменими аминокиселини, чието доставяне в организма е задоволително за няколко дни. След тяхното привършване се появява недостиг на протеин, което води до разход на протеин от черния дроб, кръвта и други органи, което не може, само че да повлияе след това.
Пробиотиците трансформират чревната среда, тъй че да станат неподходящи за организмите, които предизвикват пристъпи на колит.
Пробиотиците възстановяват чревната микрофлора и спомагат за възобновяване на естествения метаболитен цикъл.
 
Връзка, сред пробиотиците и имунитета
Важно е да запомните, че целият човешки имунитет се образува точно в червата. И тук смисъла на пробиотиците излиза на напред във времето. Има доста изследвания, в които е потвърдена връзката, сред здравословна чревна флора и понижен брой респираторни болести.
Какво съставляват живите бактерии и по какъв начин са посочени на опаковката
Пробиотици, по този начин се назовават единствено част от бактериите. Останалите бактерии, погълнати в множеството случаи, минават, през стомашно-чревния тракт, а някои водят до стомашни разстройства или болести.
Живите бактерии са тези микроорганизми, които се намират в млечнокисели артикули, самун с дрожди, мая и бира. За да се запазят пробиотиците, всички тези артикули се подготвят, посредством избягване на нагряване и прибавяне на несъразмерни консерванти. В пастьоризираното мляко или бира, живите бактерии не са третирани, защото нагряването до 70 ° C ги убива.
Повечето живи бактерии живеят в млечните артикули. През предишния век нобеловият лауреат Мечников откри, че заквасената сметана съдържа бактерии, сходни на тези, които живеят в червата - лактобацили. Това изобретение е тласъкът за създаването на биологични добавки с пробиотици.
Що се отнася до млякото, бирата и квасът, има просто предписание за това по какъв начин да разграничите здравословния артикул от елементарен набор въглехидрати. За задачата просто погледнете опаковката и отговорете с „ да “ на три въпроса:
На опаковката написа ли, че 1 ml от продукта съдържа минимум 1 милион живи бактерии?
Продуктът надвишава ли, посочения период на валидност от 14 дни (точно токова живеят потребните бактерии в продукта)?
 
Препоръчва ли се предпазване в диапазона от 4 ° C до 8 ° C?
Етикетирането с бактериален вариант е от огромно значение за хора с нараснала самостоятелна сензитивност. В този случай може да замените един артикул с различен, без да навредите на здравето си.
 
Бифидобактерии или лактобацили
Бактериите, свързани с пробиотиците, съгласно класификацията на СЗО от 2002 година, се разделят на три групи:
бифидобактерии лактобацили Непатогенни ентерококи
Bifidobacterium breve
• Bifidobacterium bifidum
• Bifidobacterium adolescentis
• Bifidobacterium longum • Lactobacillus plantarum
• Lactobacillus lactis
• Лактобацилите газове
• Lactobacillus acidophilus
• Lactobacillus rhamnosus
• Lactobacillus fermentum
• Lactobacillus jonsonii • Enterococcus faecium
• Enterococcus salivarius
• Ешерихия коли (с изключение на O157: H7)
• Bacillus subtilis
• Стрептококов термофилус
• Saccharomyces boulardii
 
След като видяхте етикета с посочените бактерии на етикета, може да употребявате
Пробиотично поколение Съдържание на добавки Обхват на приложение
I потомство По предписание това са препарати, съдържащи единствено един вариант бактерии. Лечение на лека дисбиоза, попречване на дисбиоза с потреблението на антибиотици в таблетки.
II потомство Самоизвлечени антагонисти на патогенни микроорганизми. Това са спори от бактерии и гъбички, които изтласкват ненужните бактерии, оставяйки място за развиването на здрава чревна микрофлора. Неинфекциозна диария, лека до умерена дисбиоза.
III потомство Препарати, съдържащи няколко варианта бактерии, както и субстанции, които покачват тяхната успеваемост. Под-идеално обезщетена чревна дисбиоза на фона на антибиотичната терапия. Лек имунодефицит.
IV потомство Сорбция, високо съсредоточени пробиотични препарати. Тежка дисбиоза, отравяне.
 
Предлагат се и „ рекомбинантни “ пробиотици. Това е артикул за генно инженерство. Такива пробиотици съдържат бактерии с интегриран ген, виновен за повишение на мечтаните характерности, да вземем за пример нараснал синтез на серотонин или витамин К.
 
Пробиотици и пребиотици
Когато избирате пробиотик, би трябвало да обърнете внимание, дали субстанции, наречени пребиотици, са включени в състава на добавката или лекарството. Пробиотиците, като всички живи същества, би трябвало да получават храна извън, която ще употребяват за обезпечаване на живот и развиване на потребни за индивида субстанции.
Една от главните групи хранителни субстанции за „ живите бактерии “ е типът на въглехидратите - пребиотици. Пребиотиците, постоянно се прибавят към биологични добавки, което ускорява резултата им.
Ако определеният пробиотик не включва пребиотици, това няма да сътвори проблеми. Достатъчно количество пребиотици се намира в зеленчуците и плодовете: домати, лук, чесън, банани, любеница. По-малко пребиотици се намират в ябълки, грозде и краставици. Изброените артикули се предлага да се употребяват с пробиотик за усилване на резултата му.
 
Пробиотичен асортимент
Когато избирате „ верния “, потребен пробиотик, би трябвало да се придържате към следните правила:
- при бактериални инфекции на стомашно-чревния тракт е нужен банкет на пробиотици, съдържащи комплекс от лакто - и бифидобактерии;
- за лекуване на вирусно увреждане на червата, най-полезният вариант ще бъдат лактобацилите;
- при лекуването на лека и умерена дисбиоза е належащо приемането на пробиотични препарати, преди всичко с лактобацили, по-късно с бифидобактерии и най-после, за образуване на здрава чревна флора, с непатогенни ентерококи;
- за профилактични цели се предлага потреблението на бифидобактерии и лактобацили поредно.
 
Форми за освобождение на пробиотици
При избора на пробиотик, би трябвало да се вземе поради неговата лекарствена форма. Поради необятното разпространяване и търсене на пробиотици, те се показват на пазара в три съществени вида:
- сухи пробиотици - таблетки, капсули и прахове;
- течни пробиотици;
- пробиотична стартерна просвета.
Сухите пробиотици са комфортни за приемане по време на пътешестване, почивка, командировка. Такива пробиотици се съхраняват на стайна температура в затъмнено помещение или просто в кутия. Преди действието на сухия пробиотик ще минат от 12 до 24 часа.
Когато избирате течна форма на добавката, ревизирате деликатно херметичността на опаковката. Течният пробиотик би трябвало да се съхранява в ледник при температура от 4 ° C до 8 ° C, както и всички други хранителни артикули, съдържащи живи бактерии. Течната форма на пробиотика стартира да работи 2-5 минути, след приема.
Киселите пробиотици имат най-ниска цена, само че не са по-ниски във връзка с други форми. Те не могат да излекува дисбиозата, само че съвършено поддържат чревната флора в нормата, предотвратявайки развиването на мъчително положение.
Както можете да видите, всяка от лекарствените форми има своите преимущества и дефекти. Но разнообразието от форми оказва помощ да се реализира стремежи резултат според от самостоятелните потребности.
 
В умозаключение:
Пробиотиците като цяло са потребни и безобидни организми. В допълнение към диетата с пробиотични култури, освен възстановяват процесите, протичащи в стомашно-чревния тракт, само че и понижават риска от по-сериозни болести.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР