Още в древни времена мъжкият индивид се е стремил да

...
Още в древни времена мъжкият индивид се е стремил да
Коментари Харесай

6 от най-скъпите играчки за пораснали момчета

Още в антични времена мъжкият субект се е стремил да господства над останалите мъже в племето, което населява, това е заложено надълбоко в неговото ДНК. Било е мотив за дуели и войни през вековете, а стремежът за превъзходство съществува и до през днешния ден. Господстващото състояние, както тогава, по този начин и в днешни дни е осигурявало на най-силният мъжага редица привилегии и почитание от останалите. В далечното минало това се постигало само с груба физическа мощ съчетана с умеенето на добър ловджия.

С развиването на цивилизацията нещата не са се трансформирали фрапантно, единствената разлика е, че в този момент не се мери физическата мощ и ловни умения, а размера на банковата сметка или размера на касетата в трезора. Разбира се, защото няма по какъв начин мъжът да размахва извлечение от салдото по сметката си или подрънквайки с ключовете от сейфа, единственият методът да покаже, че е повече от останалите са скъпите играчки, с които може да се снабди. Колкото по-скъпи са те, толкоз по-доминиращ е той измежду останалите и толкоз повече внимание от срещуположния пол и почитание измежду себеподобните ще провокира.

Тази конкуренция, която тласка промишлеността на производители на първокласни артикули напред, придобива все по-извратени и неразбрани от простосмъртните небеса. Ето някои оферти, които сa метод на живот за богаташите и мотив за злоба измежду останалите.

1. Най скъпата кола в света Lamborghini Veneno, създадена по случай 50 годишнината на италианският тръст. Със своите 750 конски сили генерирани от W12 елемент и постигайки впечатляващите 2,8 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч., този автомобил надали провокира техническо удивление от своите купувачи.

 1.1

 1

Цената от към 4 милиона $ и лимитираните 9 броя които ще се произведат са това, което разсънва апетита на алфа мъжкарят да потвърди, че е на върха на хранителната пирамида и справедливо желае да повози най-хубавата женска в племето.

2. Най скъпото легло в света e дело на холандския дизайнер Janjaap Ruijssenaars. Tова легло провокира чувство за свободно реене във въздуха. Използвайки магнити с противоположни полюси инсталирани на пода и в самото легло разрешават на тежащата 680 кг платформа да се носи свободно във въздуха. Тънките като косъм стоманени кабели са с единствената цел да го държат в региона на силата на магнитното поле.

При цена от 1,600 000 $ сигурно би сложил новобогаташът на респект измежду себеподобните а и също така е едно положително довеждане докрай на уморителният ден.

3. Тибетския мастиф е най-скъпото куче в света и е една от най-големите и впечатляващи породи.

Изключително рядката порода е включена в алената книга за предпазени типове, което прави притежанието на подобен домакински любим привилегия даже и за най-богатите. Липсата на всякаква телесна миризма на колоса е спомагателна екстра към покупката. Дали това оправдава цената от към 580 000 $ е мъчно да се каже, само че сигурно е изявен индивидуализъм измежду имащите.

4. Най-скъпият мобилен телефон в света. През Април 2013 английския дизайнер Stuart Hughes модифицира iphone 5 по поръчка на предприемач от Хонг Конг. Използвайки 26 каратов извънредно необичаен черен елмаз за главен бутон в предната част на телефона главния корпус е изработен от чисто злато и логото на Епъл се състои от 43 безупречни диаманти от извънредно качество. Достигайки цена от 15,3 милиона $, това украшение наречено iPhone 5 Black Diamond оставя надалеч обратно втория по стойност смарт телефон в света iPhone 4 Diamond Rose Edition направен от същият дизайнер оценен на скромните 8 милиона $.

Какво ли ще прави притежателят му като излезне iPhone 6?...

5. Най скъпите пури в света. Gurkha Black Dragon е фантазия за всеки фен на висококачественият тютюн. Цената от 115 000 $ за кутия от 100 пури е много скъпичко наслаждение даже и за най богатите, само че какво са парите когато ги имаш в обилие, а желанието да си повече от останалите е неустоимо.

Да изпушиш 1150 $ за 30 минути подпрян на бара е нещо, което би отличило елементарния паралия от мултимилионера.

6. Най скъпото шампанско в света. Shipwrecked 1907 Heidseick Открити са единствено 200 бутилки от тази пенлива напитка през 1997 година и съгласно легендата са извадени от дъното на Атлантическият океана от потопен транспортен съд потънал през 19 век по време на пиратско нахлуване над френска фрегата.

Цената на бутилка стартира от 275 000 $ и доста рядко се продават на затворени търгове за определени ценители.

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР