Още в древни времена китайски фермери доставяли реколтата си до

...
Още в древни времена китайски фермери доставяли реколтата си до
Коментари Харесай

Съвети от I&G Brokers при избор на застраховка


Още в антични времена китайски фермери доставяли реколтата си до пазара с лодки. Тъй като стихии потапяли някои от лодките им, фермерите почнали да поставят реколтата си в лодки на други фермери. Още това слага основата на разпределянето на риска, което е същността на застраховането.

Какви типове застраховки има и какво е значимо да знаем за тях, поучават от

Колкото по-голяма икономическа активност подхващат хората, пред толкоз повече опасности се изправят те, по тази причина е значимо да се знаят преимуществата, които застраховането дава. Съществуват разнообразни типовете застраховки, които покриват доста на брой опасности. Най-общо може да разделим застраховките на две категории – за физически лица и юридически лица (фирми). Подходящи полици, които може да бъдат подписани за самостоятелни (физически) лица са:

за колата - гражданска отговорност, каско, автоасистанс, акцидент на местата мпс-то;

здравни – доброволна здравна, интернационална здравна, лекуване без граници (бест докторс);

живот – спестовна, самостоятелна рискова, групова краткосрочна;

при пътешестване и туризъм – здравна, анулация на пътешестване, планинска;

за дома – домашно имущество.

За юридически лица, предлаганите типове застраховки, са повече на брой. Те могат да бъдат:

автомобилни – гражданска отговорност, каско, автоасистанс, акцидент на местата мпс-то, предпазена стойност на автомобила (GAP);

имуществени – индустриални обекти, здания и офиси, всички опасности и спиране на активността, електронно съоръжение, повреда на машини, строително - монтажни рискове;

здравни и живот – корпоративни здравни, интернационалните здравни, лекуване без граници (бест докторс), живот, помощ при пътешестване в чужбина, анулация на пътуване;

транспортни – карго, отговорност на превозвача (чмр), отговорност на спедитора, плавателни съдове и летателни апарати.

отговорности – обща гражданска отговорност, професионални отговорности;

търговски риск и гаранции;

селскостопански култури и животни;

злополуки – трудова акцидент и акцидент на пасажерите в средствата за публичен превоз.

Възможно е да не се намерят средства, позволяващи на несъмнено домакинство или компания да преодолеят последствия от рисковото събитие, то те могат да изгубят години развиване или въобще да не се възстановят. Правилното решение е сключването на някой и няколко от изброените типове застраховки.

Как да изберете подобаваща застраховка

Ако сте от хората, осъзнали същността на застраховането и неговите преимущества - спокойствието и сигурността, сигурно имате въпроси по другите застрахователни артикули. В подобен случай вярното решение е да се обърнете към експерт в сферата – осигурителен брокер. Професионалните брокери добре познават продуктите на разнообразни застрахователни компании и елементарно могат да ви предложат положително и цялостно покритие. Друго преимущество е фактът, че след сключване на застрахователна лавица, при положение на застрахователно събитие - акцидент или случай, брокерът спомага за изплащането на тези вреди.

Застраховка онлайн – задачата допустима

Повечето предлагани услуги, осъществявани чрез интернет, ни икономисват време, а постоянно и средства. Дигитализирането на застрахователния бранш, към този момент разрешава да сключите лавица онлайн, където и когато ви е комфортно. Освен цената за потребителите е значимо, че съумяват да се застраховат без да им се постанова да обикалят разнообразни офиси, да се бавят и да чакат на опашки. Видовете застраховки, които може да поръчате с няколко клика са:

гражданска отговорност;

каско;

доброволна здравна – „ Здраве + “;

имуществена – „ Обичам своя дом “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР