Още утре от БСП започнем разговори с „Продължаваме Промяната” за

...
Още утре от БСП започнем разговори с „Продължаваме Промяната” за
Коментари Харесай

БСП получи мандата. Нинова: Още утре ще започнем разговори с ПП.

Още на следващия ден от Българска социалистическа партия стартираме диалози с „ Продължаваме Промяната” за сформиране на кабинет. Това разгласи Корнелия Нинова, откакто от Българска социалистическа партия получиха третия изследователски мандат.

Тя бе безапелационна, че няма да водят диалози с ГЕРБ,ДПС и „ Възраждане “. Според нея сложното ще бъде да се откри положителния звук сред „ Продължаваме промяната “ и „ ИТН “.

Червени линии обсъждахме по време на съставянето на програмата с " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". След като сме я подписали, значи е реализирано единодушие по противоречивите тематики. Досега с " Демократична България " сме работили добре и рационално и постоянно сме намирали решения в името на националния интерес, макар разликите посред ни. Така че " Демократична България " няма да е най-големият проблем, а това да се откри сечението и положителния звук сред " Прозължаваме смяната " и " ИТН ". Трудното е в този момент - сътрудниците, които си споделиха остри неща, минаха в персоналното си простраство, да седнем всички на масата и да си приказваме съществено за политики, разяснява социалистката.

„ Разбираме отговорността си и ще подходим рационално, умерено и диалогично, с цел да подсигуряваме сигурност на хората и да съставим постоянен кабинет”, сподели тя.

Запитана дали към този момент имат предложение за министър председател в възможен кабинет, тя отговори: „ Не, първото, което ще създадем е да сложим програмата, която изработихме на масата на диалози. Тя е сплотяващото сред трите партии, само че и е опция за възобновяване на досегашните връзки с сътрудниците ни”.

Изискването на социалистите новият министър председател да не е Кирил Петков остава. " Мисля, че той, правейки крачка обратно, разбра това и заслужава почитание за постъпката си ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

„ Вероятно няма да бавим връщането на мандата, в случай че забележим, че няма схващане по програмата. И при най-малките знаци, че можем да реализираме такова, ще си оставим време”, уточни още Корнелия Нинова.

В отговор на въпрос каква е позицията на Българска социалистическа партия за експертно държавно управление, Нинова съобщи: " Намираме се в тежки рецесии и енергийна, и икономическа, предстоят тежки зимни месеци, считаме, че би трябвало да се носи ясна политическа отговорност. Сега трябват водачи държавници, които да кажат - да, мъчно е, само че поемаме своята отговорност ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР