Още трима юристи от Дирекция Национален строителен контрол“ са подали

...
Още трима юристи от Дирекция Национален строителен контрол“ са подали
Коментари Харесай

Само във Фрог: Правен отдел в ДНСК остана с един юрист

Още трима адвокати от Дирекция „ Национален строителен надзор “ са подали молби за овакантяване. Така контролната дирекция към Министерство на регионалното развитие, която отгваря за строителството в страна, остава единствено с един правист в един от отделите на правната си дирекция. От няколко месеца в структурата тече всеобщо овакантяване и освобождение на фрагменти.
Проблемите с неналичието на фрагменти в ДНСК вместо да се позволяват се задълбочават, сигнализират някогашни към този момент чиновници от дирекцията. От понеделник е ясно, че още трима адвокати ще изоставен състава на администрацията. По лично предпочитание напуща един старши юристконсулт. Мотивите му са влошената работна среда. Освен него напуща и правист, който до в този момент е бил по майчинство, само че е трябвало до се върне на работа. Напуска и юристът заместващ младата майка.

Единственият правист, който остава за в този момент в отдел „ Процедури и контракти “ е с три години стаж, настояват сътрудниците й. Преди това е работила в Кремиковци. Обявени са състезания за заемането на огромния брой вакантни места в отделите на ДНСК, само че до момента в който има нови назначения ще мине най-малко месец. До тогава кой и по какъв начин ще се оправя с работата е под въпрос. Например, състезанието за шеф на отдел „ Процедури и контракти “, дирекция „ Правна “ при ДНСК е разгласен на 16 август 2019 година

Както Фрог разкри огромен брой чиновници на ДНСК напуснаха по лично предпочитание, а не дребна част бяха освободени. Заради нова конструкция на администрацията пък чиновниците дълго време стояха без длъжностни характерности, без да знаят какви са отговорностите и пълномощията им. След информацията, че са карани да подписват характерностите си със задна дата, под опасност за уволняване, в ДНСК е настъпила суматоха и са последвали обвинявания към чиновниците в изменничество, измяна и какво ли не, оповестяват източниците ни. В допълнение към проблемите с кадровия състав стана ясно, че след месец потегля и дело за дискриминация тъкмо поради изпъден от работа правист.

Проверка на Фрог в уеб страницата на ДНСК сподели, че там към момента не е оповестена новата административна конструкция. Фигурират имена на лица, които към този момент не са тези длъжности. Каква е повода за неналичието на актуализация не е ясно. Единствената оповестена информация от март 2019 година до в този момент е обвързвана единствено и само с проблема „ Златен век “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР