Още трима депутати от парламентарно представените партии в Бейрут подадоха

...
Още трима депутати от парламентарно представените партии в Бейрут подадоха
Коментари Харесай

Дъжд от оставки на висши държавници след взрива в Бейрут

Още трима депутати от парламентарно показаните партии в Бейрут подадоха оставки в събота в символ на митинг против всеобщата политическа корупция и очевидни знаци за неглижиране на следствието на гърмежа на пристанището на 4 август, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС. Тогава 2750 тона амониев нитрат се взривиха и предизвикаха гибелта на най-малко 154 индивида, други 60 се водят за безследно изчезнали. 
В прочувствена тирада по време на погребална работа за един от най-високите партийни чиновници, който почина при гърмежа във вторник - Низар Наджарян, водачът на Ливанската обществена демократична партия Катаеб Сами Джемайел разгласи оставката си и тази на двама други депутати от неговата партия. 
" Вашите приятели взеха решението да подадат оставка от Народното събрание ", сподели Джемайл по време на погребението. 
Джемайл подлага на критика реакциите на няколко висши политици, които след детонацията изрекоха мнение, че напъните за интернационална помощ след злополуката биха били опция да се прекъсне дипломатическата изолираност на Ливан. 
Трите оставки на депутати от Християнската партия идват след тези на Марван Хамаде от партията на водача на Друз Валид Джамлат и самостоятелния народен представител Паула Якубиан. Якубиан сподели пред новинарския канал на Си Ен Ен, че приканва целия парламент да се отдръпна. 
Посланикът на Ливан в Йордания също подаде оставка в резултат на гърмежа. 
Ранните данни демонстрират, че висши държавни чиновници са знаели за съществуването на амониевия нитрат в пристанището, и че разпоредбите за сигурност умишлено и неведнъж са били нарушени. 
Правителството даде обещание на жителите бързо и задълбочено следствие на случая, само че по-голямата част от обществото въобще не има вяра в дейностите на проверяващата комисия, тъй като тя е управлявана от висши държавни чиновници, отбелязва още организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР