Още три тела бяха открити под отломките на рухналия мост

...
Още три тела бяха открити под отломките на рухналия мост
Коментари Харесай

Ден на траур в Италия след трагедията в Генуа

Още три тела бяха открити под отломките на рухналия мост в Генуа, с което жертвите от нещастието станаха 41. Сред починалите има 9-годишно дете. В Италия през днешния ден е ден на печал за жертвите на нещастието. В града стартира погребалната гала на 18 от починалите. На нея участват президентът и министър председателят на страната. Близките на другите жертви отхвърлиха да вземат участие в церемонията и проведоха погребенията през вчерашния ден.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Gregorio Borgia
Печал и яд. В деня на печал недоволството към ръководещите продължава да съпътства скръбта. Много родственици на починалите при сриването на моста отхвърлиха да участват на гала в Генуа. Нарекоха я фарс и пожелаха да погребат околните си в стеснен фамилен кръг.

" Няма амнистия без правдивост " - с тези думи бяха изпратени четирима от починалите. Приятели от Торе дел Греко. В злополучния ден младежите пътували за Ница. Колата им полетяла в пропастта и била премазана от падащите парчета на моста.

Синът ми не умря, синът ми беше погубен, тъй като страната не се грижи за жителите си.
Недалеч от рухналия мост нощес стотици уважиха паметта на Мариус, 22-годишен юноша от албански генезис.

Какво се получава? Тръгваш за отмора, и в никакъв случай не се връщаш. Това е огромният проблем. Толкова доста хора умират. По автомагистралите може да видите стълбове на мостове, които се разрушават. И тогава започваме да се питаме - Каква работа се прави? Правят ли се инспекции?
На петия ден след нещастието булдозери не престават да разравят отломките на рухналия мост. Пожарникари съумяха да стигнат до колата на -тричленно семейство. В него те откриха телата на родителите и 9-годишната им дъщеричка Кристел. Автомобилът им бил изцяло премазан от рухналия дирек на моста. Продължава издирването на още двама души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР