Още три разследвания за неспазване на 14-дневната карантина по време

...
Още три разследвания за неспазване на 14-дневната карантина по време
Коментари Харесай

Във Варна и в Девня прокуратурата разследва още 3-ма, неспазили карантина

Още три следствия за неспазване на 14-дневната карантина по време на изключителното състояние дават на Апелативната прокуратура във Варна , оповестиха от районното държавно обвиняване.

Две от досъдебните производства са формирани в Девня, а едното е на Районната прокуратура във Варна. Обвиненията са за нарушение на наредбата, разпоредбите и ограниченията, издадени срещу разпространението на заразна болест , каквато е коронавирусната зараза - закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс. Нарушението на карантината е по време на оповестеното изключително състояние поради COVID-19, обвързвано със смъртни случаи, стимулират се от прокуратурата.
 Полицаите във Варна са ревизирали 37 адреса на хора под карантина
Полицаите във Варна са ревизирали 37 адреса на хора под карантина

Има две следствия в града

Според юристите, постоянно измежду нарушителите са водачи на товарни камиони, които след завръщането си в страната още веднъж потеглят на път, вместо да изпълнят карантинния интервал от 14 дни.

Другите случаи са на варненци, завърнали се от рискови страни, най-често Италия, които употребяват престоя си тук за персонална работа .

По време на пандемията от COVID-19 и изключителното състояние по отношение на това прокуратурата припомня, че си изискуем взаимно отговорно държание, като едно от нещата е общественото разграничаване.
 Варненската прокуратура проверява мъж, неспазил 14-дневната карантина
Варненската прокуратура проверява мъж, неспазил 14-дневната карантина

Полицаите два пъти не го разкрили на адреса

Престъплението по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс се санкционира с отнемане от независимост по пет години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..

В Апелативната прокуратура има 11 досъдебни производства по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР