Още три болници поискаха доброволци, съобщиха от Българския лекарски съюз

...
Още три болници поискаха доброволци, съобщиха от Българския лекарски съюз
Коментари Харесай

Още три болници поискаха доброволци заради К-19

Още три лечебни заведения желаеха доброволци, оповестиха от Българския лекарски съюз (БЛС). Това стана четири дни след началото Кампанията на БЛС за съгласуване набирането на доброволци, студенти по медицина.

Целта е те да подкрепят активността на изпадналите в потребност лечебни заведения в страната.

Към момента общо 9 лечебни заведения са попълнили генерирания формуляр с искане за доброволци. Обявите на лечебните заведения към този момент са дейни в уеб страницата за работа jobs.bg и по тях може да бъде кандидатствано.

Трите лечебни заведения, които желаят доброволци са МБАЛ "Д-р Димитър Павлович " ЕООД, МБАЛББ "Света София " ЕАД и УМБАЛ "Александровска ".
Всички настоящи разгласи, оповестени в jobs.bg за доброволци, студенти по медицина, ще бъдат и на уеб страницата на БЛС. A бърз достъп до всички тях е обезпечен посредством банера "Доброволци - Коронавирус -19 ".

В обявата ясно е записано, че не се планува възнаграждение за осъществения доброволчески труд.

Припомняме, че кандидатурите по обособените разгласи ще се получават непосредствено на предоставения от болничното заведение електронен адрес. Всяко лечебно заведение от своя страна единствено ще реализира подбора и връзката с утвърдените на претенденти.

МБАЛББ "Света София " ЕАД, гр. София търси 4 стажант - лекари; 4 медицински сестри, с цел да се грижат за пациентите на територията на цялата болница; 5 санитари, с цел да правят стерилизация и хигиенизация на територията на цялата болница.

Припомняме, неотдавна специалистът по здравно право доктор Мария Петрова съобщи, че доброволците нямат място в КОВИД-отделенията, тъй като това е рисково за живота и на пациентите, и на доброволците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР