Още тази вечер Върховният административен (ВАС) ще се произнесе дали

...
Още тази вечер Върховният административен (ВАС) ще се произнесе дали
Коментари Харесай

Още тази вечер ВАС казва законна ли е била отмяната на машинното гласуване

Още довечера Върховният административен (ВАС) ще се произнесе дали премахването на машинното гласоподаване е законно, стана известно по време на заседанието на съда по проблема. То е и само, защото няма касационна инстанция, а жалбите против акта на ЦИК от петък бяха общо 12.

Решението на съда се чака по повод жалби срещу решението на Централната изборна комисия (ЦИК), с което късно в петък (по едно съвпадане - тъкмо откакто Пеевски и ГЕРБ се изрекоха в тази посока - б.р.) бе анулирано машинното гласоподаване. Сред обжалвалите решението на изборната комисия са две политически обединения – „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и тази на Иван Христанов - Политическа партия „ Единение “.

Решението е обжалвано и от няколко физически лица, измежду които и ръководителят на Обществения съвет на ЦИК Цветелина Пенева, от претендент кмет на Шумен, от някогашния народен представител и претендент за консултант от Демократична България Петър Славов и други Жалбите на 2 от физическите лица бяха върнати през днешния ден за премахване на нередности.

Отделно от това има второ административно дело, формирано пред Върховен административен съд - тъжба против това, че ЦИК отмени решението на ОИК-София. Както и Клуб Z писа, столичната комисия реши, че ще се гласоподава с машини. Централната го разгласи за незначително и в този момент общинската изборна комисия жали този акт. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР