Още тази вечер премиерът Бойко Борисов се срещна с протестиращите

...
Още тази вечер премиерът Бойко Борисов се срещна с протестиращите
Коментари Харесай

Борисов: Не знам как да задържа медицинските сестри в България

Още довечера министър председателят Бойко Борисов се срещна с протестиращите медицински сестри.
Първоначално срещата бе оповестена за на следващия ден, 17 декември, само че откакто недоволните медицински експерти отхвърлиха да свият палатките пред Министерски съвет и да се приберат, Борисов реши да ги одобри още през днешния ден.
" Няма по какъв начин да накараме едно младо момиче да заляга и учи четири години, а след това, след всички удръжки, да взима 540 лв. като здравна сестра.

Да работи с кървища и урина в " Спешна помощ " за 540 лв.. Как ще я задържим в България? ", запитаха непосредствено сестрите премиера.
" Еми по какъв начин да да ги задържим?. Не можем да им дадем 6-7000 лв., нито 3000 лв.. Не знам по какъв начин да ги задържим ", отвърна Борисов.
" Ние не желаеме 3000. Искаме две минимални заплати - към 1200 лв. ", отвърнаха сестрите.
През огромна част от диалога с протестиращите здравни работнички Борисов опитваше да пуска " народняшките " си смешки, без да влезе в сериозната роля на ръководещ.
" Дайте ми сигналите за източване на НЗОК, а аз ще наемам ГДБОП и останалите нужни органи. Сигурен съм, че и прокурорите ще се засилват, до момента в който ви слушат ", опита да спусне престижа си министър-председателят.
Медиците стачкуват към този момент втори ден, като през вчерашния ден няколко от тях пренощуваха на жълтите павета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР