Още тази сутрин докладвах 14 нови случая, потвърдени в националната

...
Още тази сутрин докладвах 14 нови случая, потвърдени в националната
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: До довечера мисля, че ще има още доста случаи на COVID-19

Още тази заран рапортувах 14 нови случая, доказани в националната референтна лаборатория, само че до тази вечер мисля, че ще имаме още много нови случаи. Щабът още преди месеци предизвести, че по Великден и след Великден ще стартира едно повишаване по кривата на разпространяването на вируса. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв.

Ако се вземат 3 седмици по-рано от хипотетичния пик строги ограничения, се понижава височината на този пик със 70 %, в случай че са 2 седмици- с 40%, в случай че е една седмица - с 10-20%. Нашата страна взе ограниченията тъкмо в точния момент, изясни той.

Бързите проби са две генерации. Първото е с доста ниска интензивност. Сега чак, които се оферират последните седмици, на основата на злато, успеваемостта им е доста добра, сподели още Кантарджиев.

1 милион лв. е даден за проби. В момента тестванията с 22 лаборатории, които вършат PCR, са изцяло задоволителни. Всеки, който е с пневмония, гърлобол, хрема, би трябвало да бъде тестван, добави той. /24chasa.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР