Още тази седмица слагаме на заместник-министъра на земеделието охрана във

...
Още тази седмица слагаме на заместник-министъра на земеделието охрана във
Коментари Харесай

Ще охраняват зам.-министър на земеделието заради казуса с лабораторията на „Капитан Андреево“

" Още тази седмица слагаме на заместник-министъра на земеделието защита по отношение на работата по проблема с лабораторията на границата ", сподели министър председателят Кирил Петков в Садово на среща със аграрни производители, чиито насаждения пострадаха от градушката на 31 май.

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов разгласи в края на май, че са били отправяни закани към него. В началото на юни, след съвещание на парламентарната комисия за предварителна защита и противопоставяне на корупцията по проблема с компания " Евролаб 2011 и граничен пункт „ Капитан Андреево “, Христанов разяснява, че на съвещанието е била предоставена информация, която „ хвърли повече светлина по тематиката и за какво в действителност се постанова страната да встъпи в своите отговорности и да поеме контрола над границата “.

По мотив изявлението си, че против него са били отправени закани, когато е почнал да работи по сигнали, свързани с пункт „ Капитан Андреево “, Христанов тогава сподели, че е сезирал способените органи и по случая се работи.

Днес министър председателят Кирил Петков разяснява: " За пръв път българско държавно управление имаше храброст да застане против една мафиотска група , която беше окупирала границата. Като отидох там, не можах да допускам - в тази лаборатория на някои от местата не беше стъпвал човек, в лабораторията за животни нямаше една сламка на пода ", разяснява Кирил Петков и добави, че това са били " едни фиктивни лаборатории огромна част, от които бяха там единствено да управляват вноса, кой да влиза и кой да излиза ". Според премиера с работата по случая е стихотворец риск , защото се стопират парите на хора, " които са получавали доста години милиони ". 

" Този заместник-министър взе доста персонално въпроса за изчистването на границата сред България и Турция , която е втората най-затруднена граница в света откъм трафик ", разяснява по-късно денем Петков. " Това, че беше разрушена една скица на лабораторията, която от доста години беше там, е провокирало противоположна реакция. Получих сведения, поради които трябваше незабавно да отвръщам и този човек да бъде под защита ", добави той.

" Когато се бием с мафията, тя се пробва да отговори назад ", добави Петков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР