Още тази година в бившия московски завод на Renault ,

...
Още тази година в бившия московски завод на Renault ,
Коментари Харесай

Ясно е кога ще видим Москвич собствена разработка

Още тази година в някогашния московски цех на Renault, който беше преименуван на Москвич, ще стартира сглобяване на задгранични коли, като това най-вероятно ще е китайската компания JAC. Но Москвич ще създаде и лична платформа, като тя ще е за електрически транспортни средства, а от 2025 година ще се появявят и стандартни напълно съветски коли, които ще влязат в всеобщо произвеждане. Това съобщи ръководителят на автомобилния цех Москвич Дмитрий Пронин в изявление за телевизионния канал " Москва 24 ".

„ В Русия няма по какъв начин да се случи чуди и, несъмнено, на първво време е невероятно да произведем кола по личен дизайн за толкоз малко време. колкото и да им се желае на някои това не може да се случи при никакви условия. Съответно, на първия стадий това ще имаме сглобка с нашия източен сътрудник, 2023 и 2024 година също ще се вършат тези коли, само че с детайли на локализация на избрани съставни елементи “, сподели Пронин.

До края на 2022 година Москвич възнамерява да сглоби 600 автомобила, 200 от които електрически. През 2024 година проектът е 50 000 коли, от които най-малко 10 000 електрически. През 2024 година компанията възнамерява да усили индустриалния си потенциал до 100 000 транспортни средства (20 000 електромобила).

Както и до момента, публично не се оповестява кой ще бъде " източният сътрудник " на завода Москвич. През август бъдещият Москвич беше сниман в КамАЗ (този цех също взе участие в проекта). А, автомобилът, който може да се окаже бъдещият Москвич, е не различен, а кросоувърът JAC Sehol E40X.

В началото на октомври беше публично разгласен цялостен лист от 23 съветски града, където ще се появят дилъри на Москвич. По-интересното обаче е, че руснаците плануват за разработят лична платформа, върху която да бъде построен напълно съветски автомобил, като се прланира да се случи единствено след три години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР