Още тази година ще бъдат въведени четири нови възможностиБезжичните Wi-Fi

...
Още тази година ще бъдат въведени четири нови възможностиБезжичните Wi-Fi
Коментари Харесай

Подобряват сигурността на Wi-Fi с криптиране WPA3

Още тази година ще бъдат въведени четири нови благоприятни условия

Безжичните Wi-Fi връзки ще станат по-надеждни с усъвършенстваната технология WPA3

Браншовата организация Wi-Fi Alliance работи за възстановяване на технологиите за отбрана на безжичните връзки Wi-Fi Protected Access (WPA и WPA2). Очаква се нов модернизиран логаритъм за криптиране WPA3, оповестява уеб сайтът на организацията.

Съществуващата технология WPA2, поддръжката на която е наложителна за всички сертифицирани Wi-Fi устройства, ще продължи да се употребява и бъдеще. Но Wi-Fi Alliance възнамерява да внесе усъвършенствания, които покачват сигурността, „ в сходство с еволюцията в ландшафта на сигурността ”, разясняват от алианса.
още по тематиката
Тази година се чака внедряване на четири нововъведения, които ще станат част от WPA3. Две от тях покачват надеждността в случаи, когато потребителите избират слаби пароли, и опростяват конфигурирането на устройствата с елементарни екрани и изобщо без такива.

Третата функционалност ще укрепи отбраната в отворени мрежи, с помощта на индивидуализирано криптиране на данните. И най-после, следва въвеждане на 192-битово криптиране, аналогично на употребяваното в Commercial National Security Algorithm (CNSA) Suite, което ще увеличи сигурността в държавни и военни структури, а също и в индустриални предприятия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР