Още тази есен ще бъде извършено залесяване на мястото на

...
Още тази есен ще бъде извършено залесяване на мястото на
Коментари Харесай

Мястото на изгорялата гора над шуменския квартал Дивдядово ще бъде залесено

Още тази есен ще бъде осъществено залесяване на мястото на изгорялата гора над шуменския квартал "Дивдядово ", оповестяват от пресцентъра на Североизточното държавно дружество /СИДП/.

Оттам означават, че законовите условия са залесяването на опожарените зони да се извърши до три години, само че управлението на СИДП е решило подмяната на овъглените дървета да стартира още в този момент, тъй като Природния парк "Шуменско плато " е обичано място за разходка и обновяването на гората е приоритет за всички горски чиновници в региона.

На мястото на изгорялата борова гора ще бъдат залесени широколистни типове, типични за региона, прецизират от пресцентъра на СИДП.

Премахването на обгорелите борове стартира на следващия ден, а през идната седмица трупите ще бъдат сваляни с новаторска система, създадена от теоретичен екип от Лесотехническия университет в София. Вече е подписан контракт сред предприятието и университета, като системата ще бъде тествана за първи път в Шумен. Обгорелите дървета ще бъдат спускани по улеи, дълги над 100 метра, с цел да се резервира почвата по ската, допълниха от пресцентъра на СИДП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР