Още спад в цената на газа очаква енергийният министър. Енергийният

...
Още спад в цената на газа очаква енергийният министър. Енергийният
Коментари Харесай

Енергийният министър Росен Христов: Газът може да падне с 10% през ноември

Още спад в цената на газа чака енергийният министър. Енергийният министър Росен Христов чака още по-ниски цени на газа през ноември. Той съобщи това във Варна, където участва на откриването на образователната година в Професионалната гимназия по строителство и архитектура, на която е ученик.

България желае уточненост за ограниченията на Европейската комисия за обезпечаване на енергийна сигурност посредством икономии на електрическа енергия, тъй като има лични цели за диверсификация на енергийните източници, което да ни обезпечи непоклатимост, съобщи във Варна министърът на енергетиката Росен Христов, представен от.

Той участва на откриването на образователната година в Професионалната гимназия по строителство и архитектура, на която е ученик.По думите му " Газпром " не е затворена страница, само че няма и значителен прогрес в договарянията.Министър Христов чака по-ниски цени на газа през ноември, с близо 10 %.

" Ние се фокусираме върху диверсификация - т.е. " Газпром " в случай че го има, добре, само че в случай че го няма, ще ес оправим и без тях. Ако сравните цените за септември, и за октомври, доставки, които ние сме договорили, разликата е забележителна – приказваме за едни 30% понижение. Аз чакам ноември цената да падне с още 10% ".Енергийният министър Росен Христов чака още по-ниски цени на газа през ноември.

Той съобщи това във Варна, където участва на откриването на образователната година в Професионалната гимназия по строителство и архитектура, на която е ученик. " Ние се фокусираме върху диверсификация - т.е. " Газпром " в случай че го има, добре, само че в случай че го няма, ще се оправим и без тях.

Ако сравните цените за септември и за октомври - доставки, които ние сме договорили, разликата е забележителна. Говорим за едни 30% понижение. Аз чакам през ноември цената да падне с още 10% ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР