Още следващата седмица всички ученици от 1-ви до 4-ти клас

...
Още следващата седмица всички ученици от 1-ви до 4-ти клас
Коментари Харесай

Дават избор на родителите: Тест в училище или обучение онлайн

Още идната седмица всички възпитаници от 1-ви до 4-ти клас ще са присъствено в учебно заведение. За да се случи това обаче учениците ще бъдат тествани два пъти в седмицата с по този начин наречените щадящи проби, при които не се изисква медицински екип да взема тестът. Децата, които са преболедували или имунизирани няма да бъдат тествани, а ще влизат в учебно заведение със съответния зелен документ. Всички родители ще имат избор - дали да изпратят детето си на учебно заведение, където ще му бъде изработен тест, или ще го оставят у дома - на онлайн образование.

Още идващия понеделник учениците от първи до четвърти клас ще имат първи час - тестване. И по този начин всеки понеделник и четвъртък. Страховете към това министърът на образованието назова " ирационални ".

" Това са проби, които се употребяват в Германия, в Австрия, в други страни ", сподели министър Денков.

Тестовете няма да са наложителни за нито едно дете.

" Или децата са в учебно заведение и се тестват, или са у дома ", сподели проф. Денков.

А за към 4% от учениците тест въобще няма да се изисква, тъй като имат зелен документ.

Ако този метод проработи, министърът предвижда връщане и на по-големите възпитаници.

Извън най-шумния диалог обаче остават университетите, на които беше дадена независимост да избират - Някои от тях вкараха зелен документ. Други избраха да останат затворени и да разчитат на онлайн образование. Към вторите Денков насочи въпрос: " Искам да чуя явен проект по кое време ще бъдат отворени университетите със зелените документи, тъй като това е верният метод там "

Едно изследване на учител измежду студенти демонстрира, че от 40 души 36 считат, че лекциите пред екрана повреждат зрението им и водят до главоболие. 36 от 40 са чували с спиране гласа на преподавателя или въобще не са го чули. А съвсем половината признават и друго.

" Те си признават, че им се случва да се вижда, че са там в системата, само че в действителност ги няма. Много постоянно и когато ние задаваме въпроси поименно на хората, те не дават отговор, което значи, че ги няма ", споделя Людмила Кирилова, откривател и учител в СУ " Св. Климент Охридски ".

Людмила Кирилова е поместила проучването си в книга, а въпросът, който слага в нея не е " за " и " срещу " онлайн образованието. А по какъв начин.

" Отдавна преподаването във всяка една от сферите му не е единствено форма на изтичане на материал. Едностранчивото наливане от страна на преподавателя към обучаемия потвърдено не работи ", сподели доктор Цветелина Иванова, клиничен психолог и психотерапевт.

А от психична позиция превключването присъствено - онлайн и назад не е в изгода нито на най-малките възпитаници, нито на най-големите студенти. Защото във всички случаи визията им какво е учене и какво е обществен живот се губи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР